youtube/printscreen
Goran Rakić

Ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić sastao se sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ministrom spoljnih poslova Poljske, Zbignjevom Rauom sa kojim je razgovarao o hitnosti formiranja Zajednice srpskih opština, bezbednosnoj situaciji i brojnim incidentima u srpskim sredinama.

Ministar Rakić je svom sagovorniku preneo da mir i stabilnost nemaju alternativu i da OEBS ima važnu ulogu u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Rakić je dodao da se danas problemi na Кosovu produbljuju ili rešavaju veoma sporo i da srpska i druge nevećinske zajednice nailaze na prepreke u ostvarivanju svojih prava.

– Umesto da za goruće probleme nađemo rešenja, mi imamo sve veći broj problema u sferama koje se tiču normalnog funkcionisanja svakog društva, što je veoma zabrinjavajuće. Govorimo da je formiranje Zajednice srpskih opština nešto što će Srbima na Кosovu rešiti mnoge probleme, upravo se zato ona mora formirati odmah, bez ikakvih odlaganja – rekao je ministar.

Ministar je naglasio da ga zabrinjava činjenica da pokušaji da se napravi pomak u procesu povratka ne nailaze na razumevanje već se, naprotiv, ovaj proces sve više obesmišljava, što je nedopustivo jer mnoge raseljene porodice i dalje žele da se vrate.

Rakić je takođe rekao da se Srpska pravoslavna crkva na Кosovu danas suočava sa mnogim problemima i da se oni mogu jedino rešiti ukoliko za to postoji iskrena volja da se problemi rešavaju.

2 COMMENTS

  1. Ce bude zso ne brini ali kada se stvorite na ljude kada znate kude zivite kada znate i priznate zulume koji ste napravili u vreme okupacije srbije ce bude kada priznate kako ste vrsili teror genocid I nad onijama koji su ot vase terora pobegli od Niskog viljajeta ne mislite da ce zaboravimo tad ce da bude zso pod okvirom drzave Kosova

    • Gospodine Realno, stavi puno ime i prezime, ovo je drzava Srbija, demokratija i jednaka prava za sve. Nemoj da se krijes pod pseudonimom. ZSO se formira da bi se Srbi zastitili od tvojih agresivnih sunarodnika. Da su se Albanci ponasali kao ljudska bica ZSO nikada ne bi bio ni u planu. Ovako ili ce na KiM biti formirana ZSO kao bezbednosna zastita Srba ili KiM i Albanaca nece ni biti. Izbor je Vas! ZIVELA SRBIJA!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here