Revija nošnji na Inu

0

Domaćini: Članovi KUD-a Barili
 

Jedna od manifestacija koje klub organizuje u ostvarivanju tog cilja je Dan nošnji.

 

Ove godine je Dan nošnji po treći put organizovan u gradu na obalama reke In, a domaćin je imao razloga za zadovoljstvo jer je više od 800 duša bilo prisutno u hali nedaleko od centra grada.

 

Brojne i zvanice

Manifestaciji u Braunau su prisustvovali brojni ugledni gosti. Bili su tu Goranka Stević, predsednik Skupštine opštine Malo Crniće, poslanik Mališa Antonijević, Jasna Jović direktor Turističke organizacije Malo Crniće, Vladimir Novaković, generalni konzul Republike Srbije iz Salcburga, Ginter Pointner, zamenik gradonačelnika Braunaua, Karl Feldmajer, predsednik kulturne zajednice Braunau i Renate Man odbornik u Skupštini opštine Braunau.

Brojni gosti su uživali u lepim narodnim nošnjama, ali i koreografijama, izložbi, bogatom izboru jela i pića. Ovo veče uveličali su brojni gosti i prijatelji kluba. Bilo je tu i jedno austrijsko društvo. Brojnoj publici su se predstavili i članovi drugih naših udruženja iz Austrije. Kod prijatelja u Braunau su došli članovi klubova Đurđevdan iz Inzbruka, Božuri iz Licena, Balkan iz Vergla i iz Špitala, i dva Ostroga iz Linca i Inzbruka.

Posebna zahvalnost ide na adresu gostiju iz Srbije. Iz sela Kobilje stiglo je istoimenim kulturno – umetničko društvo, a doputovale su i članice udruženja žena Gergine. Ovo mlado udruženje se predstavilo revijom ručnih radova. Njihov dolazak je omogućila matična opština Malo Crniće (Braničevski region).

Predsednik "Barilija" Velibor Spasojević je zahvalio svim gostima, posebno zemljacima iz Srbije, koji su uprkos dugom putu svojim dolaskom uveličali ovu sada već tradicionalnu manifestaciju. Predstavnicima svih udruženja dodeljene su posebne zahvalnice.
 

Igrao se i fudbal

Stigao je domaćin da organizuje sve kako i dolikuje lepoj manifestaciji Dan nošnji. Osim zvanične priredbe bilo je tu i sportskih aktivnosti. Fudbalska ekipa Braunaua je odigrala utakmicu sa zemljacima koji su stigli iz Malog Crnića i Kobilja. Rezultat je bio u drugom planu, jer je glavni cilj bilo druženje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here