Pixabay.com

Gradska revizorska ustanova Graca, glavnog grada austrijske pokrajine Štajerske, upozorava da bi gradska kasa mogla iduće godine da bude potpuno prazna, što bi vodilo ka prevremenim izborima.

Direktor revizorske ustanove Hans Georg Vindhaber je, u pismu vladajućoj koaliciji koju u Gracu čine Komunistička partija Austrije (KPO), Zeleni i Socijaldemokratska stranka (SPO), uputio upozorenje da gradskoj vladi preti nesolventnost.

Prema pisanju “Klajne cajtung” usled usvojenog budžeta za 2022/2023. već iduće godine “gradskoj kasi” preti krah.

U tom slučaju bi izaslanik vlade preuzeo upravljanje gradom, a kolicija bi se raspala i bili bi raspisani prevremeni izbori.

Prema pismu glavnog revizora, već nakon usvajanja budžeta ukazano je da likvidnost Graca nije osigurana za 2023. godinu.

Sekretar za finansije Manfred Ebner i direktor za finansije grada Štefan Čikof, u pored tog upozorenja, nisu predali prerađeni finansijski plan.

Ebner je izneo čuđenje zbog pisma revizora, i ukazuje da situacija budžeta nije “ružičasta”, dodajući da se radi na novom finansijskom planu.

Grac je jedini grad u Austriji u kojem je KPO pobedila na izborima i drži vlast, dok u ostalim delovima Austrije ne prelazi cenzus.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here