Rozić: Pesrećan sam, nismo turisti u Beogradu!

0

 

"Stvarno sam presrećan. Ovo je nešto što se generacijama ne dešava, dobiti Zvedzu u Beogradu pred 10.000 ljudi, mislim da je to velika stvar", rekao je Rozić novinarima u Beogradskoj areni.

 

Košarkaši Cibone pobedili su u Beogradu ekupu Crvene zvezde sa 75:70 u prvom polufinalu plej-ofa Jadranske lige, a plasmanom u finale obezbedili su i učešće u Evroligi naredne sezone.

"Nismo došli na jedan dan, iako su to mnogo milslili, a neki su nam se i podsmevali… možda i s pravom, tako je izgledalo", kazao je Rozić.

 

"Utakmica je ličila na onu u Zagrebu protiv Crvene zvezde… Zvezda je kvalitetan tim i ako im to dopustiš oni iskoriste sve šanse koje ima daš. Vratili su se, bilo je neizvesno, ali smo pogodili neke važne šuteve i slobodna bacanja, odigrali smo jako dobro odbranu i zasluženo pobedili", dodao je Rozić.

 

Na pitanje koga bi više voleo u finalu Partizan ili Cedevitu, on je kazao Cedeviti.

"Cedevitu, da budu dva hrvatska tima u Evroligi… Voleo bih i da igram protiv Partizana pred punom arenom i u takvoj atmosferi", rekao je Rozić.

 

Cibona je vodila tokom cele utakmice, ali je u poslednja dva minuta Zvezda uspela da se vrati u meč, da smanji prednost na samo jedan poen, ali ne i da preokrene rezultat. Najbolji igrač večerašnje utakmice Džeral Blesingejm, koji je postigao 28 poena, kazao je da su oni sami krivi što se Zvezda vratila u meč.

"Mi smo naprvili utakmicu interesantnom, oni nisu ništa uradili celu utakmicu. Kontolisali smo utakmicu… Oni su veliki tim, mi nismo imali šta da izgubimo, samo smo hteli da igramo snažno i da vidimo šta možemo da uradimo. Uradili smo nešto dobro. Presrećni smo, u finalu smo", kazao je Blesingejm.

 

Krilo Cibone Dario Šarić naveo je da mu je ova pobeda jedna od najvećih u karijeri.

"Vređanje (od strane publike na početku meča) izavalo je dodatni inat, motivaciju. I kod mene se to dogodilo… Zasluženo smo pobedi. Ovo je jedna od većih pobeda u karijeri", rekao je Šarić.

 

I Davor Kus se složio sa svojim saigračima da je Cibona zasluženo pobedila.

"Potpuno zaslužena pobeda. Igrali smo muški, čvrsto od samog početka. Iz naših grešaka smo učinili završicu zanimljivom… I pored problema koje smo imali stvorili smo tim koji želi da igra zajedno, da se bori, ovo je zasluženo i velika nagrada za sve nas", rekao je Kus.

 

On je istakao i da njegova ekipa ima velike šanse u finalu.

"Ne mislimo još na finale, sigurno da nismo bez šanse, već smo to i pokazali", dodao je Kus.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here