RS: Tadiću, ne daj Ganića u BiH!

0


 

Na plakatima štampanim u crno-beloj tehnici, između ostalog se navodi: "Ganiću, da li si svoje ‘jugoslovenstvo’ potvrđivao u Dobrovoljačkoj", "Ako želimo pravdu, onda će Ganić na sud, a ako želimo istorijski falsifikat, onda će Ganić biti heroj. I to je sadašnja BiH".

Napisano je i "Rezolucija DA – ali univerzalna, o osudi svih zločina na prostoru bivše Jugoslavije", kao i "Ako bi bila usvojena rezolucija o osudi tzv. genocida u Srebrenici, bila bi to potvrda i onoga što se nije desilo".

Predsednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Zvornika Milivoje Marković rekao je novinarima da iza plakata stoji ta organizacija koja pokušava da spreči povrtak Ganića u Sarajevo, gde bi mu se, kako je rekao, navodno sudilo, što bi bila farsa.

 

Marković je dodao da se ovim nastoji dati poseban značaj za usvajanje univerzalne rezolucije o osudi svih počinjenih zločina, a ne samo genocida u Srebrenici, o čemu treba da se izjasni Skuština Srbije.

Pred londonskim sudom u četvrtak će biti održano ročište na kojem će odbrana člana ratnog Predsedništva BiH Ejupa Ganića pokušati da ospori zahtev Srbije da Ganić bude izručen toj zemlji.

Viši sud u Londonu je 10. marta iz pritvora uz kauciju pustio Ganića, koji je uhapšen 1. marta na londonskom aerodromu "Hitrou" na osnovu zahteva Srbije koja ga sumnjiči za ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine.

 

Snage Armije RBiH napale su 3. maja 1992. godine kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, a u napadu su ubijena 42, a ranjena 73 pripadnika JNA, dok je 215 zarobljeno.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here