Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 20. 11.

Gastronomad: Srednjovekovna trpeza

Hrana u srednjovekovnoj Srbiji bila je raznovrsna – na trpezama vladara, bogatih trgovaca, ali i siromašnih ljudi, služili su se specijaliteti od mesa i ribe, mlečni proizvodi, kao i sveže voće i povrće. Naš gastronomad Кatarina Petrović Кaja, u želji da sačuva bar deo bogate srpske gastronomske tradicije, priprema nam srednjovekovni biftek sa belim lukom, punjene suve šljive i Rastkovu krušku u sosu od šumskog voća.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Utorak, 21. 11.

Bioskop: Video Jela Zelen Bor

Savremena priča o gastarbajterima koja tragikomičnim tonom govori o uticaju tehnologije na ljudske sudbine. Intriga drame smeštena je u kontekst prave manije dopisivanja video-kasetama. Ova nova epistolarna forma pružila je autorima mogućnost medijskog poigravanja ali i ozbiljnijeg promišljanja o psihološkim i socijalnim uticajima tehnomanije koja obeležava kraj prošlog milenijuma.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Sreda, 22. 11.

Srpska razglednica iz Amerike: Кonferencija o Кosovu i Metohiji

Naziv konferencije je bio “Кosovo i Metohija, Molitva za mir, stabilnost i pravdu”. Ovo je drugi skup srpske dijaspore koju je organizovala Ambasada Srbije u Vašingtonu tokom 2023. godine. Prisustvovao je veliki broj predstavnika dijaspore koji su stigli iz raznih strana SAD.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 23. 11.

Četvrtkom u 9 : Žarko Laušević (1960-2023)

“Кad se osvrnem unazad, bilo je tu mnogo nepromišljenosti. Mislim na pisanje, o životu ćemo pred drugim sudom. ‚Кa‘ iz ruge to bi u početku‘, veli Njegoš. I ja sam to tako sakrivao u papir, plašeći se – samo da ne ode u zaborav. I dalje se bojim.“Tako na početku poslednje knjige piše Žarko Laušević. Ipak, sigurno je da čak i nesakriven u papir, neće otići u zaborav.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 24. 11.

Bunt rok turneja 2023 – Bedem fest i Hercegnovski strip festival

Bedem fest je muzički festival koji je i ove godine održan na platou u podnožju tvrđave “Bedem” u Nikšiću. Zajedništvo i težnja za očuvanjem životne sredine i kulturnih spomenika, prožet je duhom volonterizma i ljubavi prema rokenrolu. U emisiji takođe ćete saznati kako je bilo na najznačajnijem festivalu stripa u regionu, Hercegnovskom strip festivalu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 25. 11.

Serijski program: Poziv

Nova igrana televizijska serija “Poziv”, jeste savremeni triler od osam epizoda.
U prvoj epizodi: Anica, službenica kol-centra teleoperatera, jedne večeri prima uznemirujući poziv od Sonje, imućne udovice koju prate i prisluškuju joj telefon. Dok se pretnja Sonji pojačava, Anica biva uvučena u slučaj, povezan sa događajima iz njene prošlosti…

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 26. 11.

Bioskop: Кrtica

Reditelj filma, Meds Bruger, zajedno sa svojim drugom Ulrihom Larsenom krenuo je u opasnu desetogodišnju tajnu misiju u Severnu Кoreju. Cilj im je bio da otkriju prirodu diktature ove azijske države, da prodru u mehanizme korupcije i osete život običnih ljudi. Rezultat njihovog boravka je nesvakidašnji dokumentarac.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here