Youtube/Face the Nation
Anatolij Antonov

“Američko ministarstvo odbrane očigledno je zaboravilo kako su Vašington i njihovi saveznici bombardovali Irak, Libiju i Jugoslaviju”, poručio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov, komentarišući izjave Pentagona o navodnim ruskim ratnim zločinima u Ukrajini.

– Imamo osećaj kao da je Pentagon zaboravio kako su, sasvim nedavno, SAD i njeni NATO saveznici bombardovali gradove u Jugoslaviji, Iraku, Libiji. Nečuveni zločini koje su počinili američki vojnici i plaćenici u Avganistanu i Siriji takođe su, izgleda, nestali iz sećanja Vašingtona – citirala je Antonova pres služba ruske ambasade na svom Telegram kanalu.

Ruski diplomata je rekao i da “ukrajinske radikalne grupe primenjuju taktiku koju su koristile nacističke snage tokom Drugog svetskog rata”.

– Udari naših vojnih snaga ciljaju isključivo objekte vojne infrastrukture Kijeva. Kao odgovor, ukrajinske radikalne grupe primenjuju taktiku koju su koristili nacisti tokom Drugog svetskog rata. Koristeći žene i decu kao živi štit, neonacisti raspoređuju višecevne raketne sisteme u stambenim naseljima i koriste ih za napad na ruske trupe – saopštio je Antonov na svom Telegram kanalu.

Te snage takođe “koriste rakete Točka-U sa kasetnom municijom protiv civila” i “sprečavaju civile da napuste zone neprijateljstava”, naglasio je ruski ambasador, navodi TAS S.

Američki Pentagon je optužio ruske snage da su počinile ratne zločine u Ukrajini i dodao da će pomoći u prikupljanju dokaza o njima, optužujući Kremlj da izvodi neselektivne napade kao deo namerne strategije u sukobu.

2 COMMENTS

  1. I TO TI JE ODGOVOR,A STA VI RADITE SRAVNILI STE POLA DRZAVE OD 40MILONA LJUDI I TI USPOREDJUJES SRBIJU SA UKRAINOM. KO VELIS KAD MOZE NATO MOZEMO I MI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here