Ruski avioni nad Krimom, histerija u Kijevu

0

Krim se sprema za paradu, Kijev za invaziju Rusa
 

Ukrajinci su primetili ruske lovačke avione i bombardere, koji su vežbali figure i trikove za nastup. Mediji iz Kijeva i neki oficiri reagovali su tvrdnjama da se Rusija sprema za napad iza koga će uslediti invazija.

 

Kasnije su se svi setili da će 9. maja u Sevastopolju biti održana parada ruske vojne tehnike, pa i avijacije. U prvi mah, uplašeni stanovnici Ukrajine na društvenim mrežama su širili paniku, pišući da je vreme da se traži sklonište od napada ruskih aviona.

 

Ruski vojni avioni iznad Krima

 

Postoji vrlo logično objašnjenje panike koju je izazvala ruska avijacija. Naime, Ukrajinci nisu naviknuti na prelete vojnih aviona – ukrajinska avijacija praktično ne leti, pa je pojava više desetina aviona neuobičajena.

 

U Moskvi ocenjuju da sadašnji ukrajinski lideri ovakve situacije pretvaraju u instrument informativnog rata. Ruski mediji tvrde da je histerija oko ruskih aviona iznad Krima pokušaj da se odvuče pažnja sa onoga što se dešava na teritoriji Ukrajine, naročito na jugoistoku zemlje. Namera je i da se privuče pažnja zapadnih "sponzora", i Rusija optuži za pripremu invazije, tvrde u Moskvi.

 

Razleteše se nebom plavim ruski avioni…

Pročitajte još:

* Novi okršaj dve paravojske u Slavjansku

* "Bela knjiga" o zločinima u Ukrajini kod Putina

* Donjeck pod vlašću prorusa!

 

Ukrajina već mesec dana, bez dokaza, pokušava da ubedi svet u prisustvo ruskih snaga u Ukrajini, što je pre nekoliko dana demantovao američki "Njujork tajms".

 

Ruski mediji navode da je na Zapadu pomenut rok do 25. maja (izbora) – ako se do tog momenta situacija na jugoistoku ne normalizuje, teško da će zapadne zemlje i MMF izdvojiti Ukrajini novac, najavljenih 17 milijardi evra. Zato je pokrenuta vojna operacija na jugoistoku zemlje, koju Moskva naziva – kaznenom ekspedicijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here