SAD: Svaka čast Srbijo za napredak na polju ljudskih prava

0

Fonet
Bob Gudlet pohvalio napredak Srbije u kategoriji ljudskih prava
 

Predsedavajući Predstavničkog doma kongresmen Bob Gudlet je naglasio da je posebno važna zaštita sloboda građana jačanjem vladavine prava i pohvalio srpske vlasti za rezultate ostvarene izmenama zakona.

Gudlet je prilikom obraćanja medijima posle sastanka u Skupštini rekao da je poštovanje vladavine prava važno za budućnost Srbije, rast privrede, ali i za jačanje odnosa sa SAD i za put u EU.

On je naveo da je sa srpskim poslanicima razgovarao o zaštiti građana od sajber kriminala budući da je cilj SAD "da sve države zaštiti od sajber napada", te dodao da je Amerika zainteresovana i za unapređenje saradnje sa Srbijom u borbi protiv trgovine ljudima.

Prema njegovim riječima, delegacija kongresmena naišla je na srdačnu dobrodošlicu u Srbiji i još juče su razgovarali sa premijerom, ministrom unutrašnjih poslova i predsednikom Upravnog suda.

Potpredsednik Skupštine Srbije Igor Bečić kaže da je na sastanku istaknuto da postoji prostor i spremnost za unapređenje parlamentarne i ukupne bilateralne saradnje između Srbije i SAD.

Bečić je objasnio da je delegacija Kongresa imala zajednički sastanak sa potpredsednicima Skupštine, članovima Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Poslaničke grupe prijateljstva sa SAD.

"Srpski poslanici upoznali su goste sa unutrašnjom situacijom u Srbiji, reformskim procesima koji su u toku, kao i aktuelnim zakonodavnim aktivnostma Skupštine", rekao je Bečić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here