Da li vam se javljaju bubuljice nakon depiliranja nausnica ili bikini područja? Iako su svakako dosadne, nisu neubičajene. Pošto vosak uklanja neželjene dlačice, on uklanja i deo gornjeg sloja kože, što čini pore mnogo više izloženijim svemu i tako dolaze u kontakt sa raznim mastima i prljavštinom.

Srećom, uz neke mere predostrožnosti, možete sprečiti da se bubuljice pojavljuju u budućnosti.

Korak 1: Pre depilacije napraviti blagi piling područja koje ćete depilirati voskom. Ne sme biti šminke, prljavštine ili mrtvih ćelija kože.

Korak 2: Kada se vratite kući, odmah obrišite depiliranu površinu krpom namočenom u tečnost koja deluje antiseptički i umirujuće. Osim toga, ne dodirujte svežu, glatku površinu rukama.

Korak 3: Ako je vaša koža crvena ili nadražena, ohladite je nekoliko minuta ledom, a zatim nanesite kremu kako bi se smanjila upala.

Korak 4: Izbegavajte toplotu, paru i odeću 48 sati nakon depilacije. Kao što smo već rekli, deo gornjeg sloja kože se uklanja tokom depilacije, što ga čini osetljivijim na iritaciju i infekcije. Održavajte kožu čistom i sterilnom nakon depilacije.

Korak 5: Nakon nekoliko dana, počnite sa redovnim pilingom kako biste sprečili razmnožavanje bubuljica. Nanesite blagi mehanički piling ako je vaša koža osetljivija.

Šta ako, uprkos svemu tome, dobijete bubuljice? Za uklanjanje dlačica u području nausnice koristite tanke trake od hladnog voska, a na bikini području za depilaciju koristite šećernu pastu, u kojoj se trake ne koriste i stoga je manje abrazivna metoda.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime