Savindan sa Švajcarcima

0

 

Sveštenik iz St. Galena Ljubomir Kotarčić služio je slavski obred a onda održao besedu o životu i delu Rastka Nemanjića, potonjeg svetog Save.

Svi su nestrpljivo iščekivali početak đačkog programa koji je učiteljica Mira Đokić osmislila i uvežbala sa svojim marljivim učenicima. Ona je iskoristila ovu svečanu priliku da učenicima koji pohađaju srpsku dopunsku školu uruči pohvale za zalaganje i učešće na dve velike priredbe: Božićnoj i ovoj Svetosavskoj.

Ugledni gosti

Pored članova i prijatelja kluba, na slavi su bili i predstavnici drugih udruženja, sa kojima ovaj klub sjajno sarađuje. Ugostili su i predstavnike Katoličke i Evangelističke crkve, kao i ljude iz Ureda za integraciju stranaca u ovom delu zemlje.

Po statutu kluba, kum iduće slave biće novoizabrani predsednik čije će ime biti poznato nakon održavanja godišnje skupštine.

– Svake godine ovako lepo slavimo našu klupsku slavu. Hvala svešteniku i svim gostima, a najviše našoj deci i učiteljici Miri za trud oko ove priredbe, kazao je predsednik kluba Saša Gavranović, inače rodom iz sela Darosave, kod Aranđelovca.

– Danas smo imali i dosta Švajcaraca na našoj slavi, sa kojima inače imamo veoma dobre odnose i potrudićemo se da i ubuduće održimo i stalno unapređujemo ovu saradnju, dodao je Gavranović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here