Sećanje na velikana

0

Trobojkom dugom 70 metara starina Jelenko Niški Stojanović dekorisao je ogradu oko spomenika, širio se miris tamjana, u rukama svih sveće, na stolu žito i vino, sa kasetofona su intonirane himne "Marseljeza" i "Bože pravde". U dekoru trofejnih zastava, kako naših, tako i francuskih, ponajviše u rukama veterana okićenih nizom odličjima, prota Nikola održao je pomen.

– Molimo se da Gospod Bog nastani njihovu dušu tamo gde pravednici počivaju… Neka se sećanja na kraljeve Petra Prvog Oslobodioca i Aleksandra Prvog Ujedinitelja, prenose sa kolena na koleno. Neka je večan pomen i trajno sećanje na velikane naše prošlosti – rekao je prota Nikola.

Vence i cveće u podnožnje spomenika položili su izaslanik odbrane Republike Srbije pukovnik Vojislav Krstović, predstavnici Skupštine dijaspore, Svesrpske zajednice Francuske, Udruženja Republike Srpske, Udruženja francusko-srpskih boraca Petar Prvi, Udruženje ravnogoraca i pojedinci, da bi "za dugo sećanje" usledela fotogradisanja, a na kraju, ispod stoletnih platana, i malo posluženje uz seosku pogaču i čašicu prijateljstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here