Šetali” je dok nije umrla,”


U Čačku još uvek nije poznat nalaz komisije koja utvrđuje uzrok smrti Mile Marinković (36) iz Ljubića, koja je nedavno preminula na operacionom stolu u toku rutinske operacije preloma noge, a na pomolu je nova afera koja ozbiljno upozorava da sa zdravstvom u Čačku nešto nije u redu.

Bolnica u Čačku
 


Ovog puta, reč je o Radovinki Bogdanović (65) iz dragačevskog sela Rogača koja je preminula u bolnici u Čačku nakon što su je kola hitne pomoći dva puta dovozila iz Guče u Čačak jer su lekari smatrali da nije za hospitalizaciju.
– U ranim jutarnjim satima majka mi se požalila da ubrzano i teško diše, pa sam je odmah odveo u Dom zdravlja u Guči kod njenog izabranog lekara koji je tek na moje insistiranje majku uputio u čačansku bolnicu. U toku transporta sanitetom majčino zdravstveno stanje se pogoršalo jer se žalila da ništa ne vidi i da slabo čuje, ali ni to nisu bili dovoljni simptomi za doktorku koja nas je primila na internom odeljenju bolnice u Čačku. Uputila nas je na Grudno odeljenje, gde su je posle dugog čekanja lekari pregledali i zaključili da se vratimo u Guču i da se javimo njenom izabranom lekaru – priča Zoran Bogdanović.

OGORČEN: Radovinkin sin Zoran
 


Po povratku u Guču, izabrana lekarka je Radovinki odredila terapiju i nakon primljene infuzije je insistirala da bude otpušena, ali se tome usprotivio njen sin Zoran koji je, za razliku od lekara, shvatio ozbiljnost zdravstvenog stanja njegove majke.
– Kategorično sam odbio da je odvedem kući, a nakon kraće svađe izabrana lekarka je majku ponovo uputila u Čačak, ovog puta na Odeljenje neurologije gde smo na skener glave čekali satima nakon čega je smeštena na intenzivnu negu i tada je još uvek bila svesna. Preminula je iste večeri u 23.15 usled srčanog zastoja, kako je napisano u smrtovnici – kaže Zoran za "Vesti".


 

Portparol na odmoru
Povodom smrti Radovinke Bogdanović i optužbi njenog sina Zorana zbog neprofesionalnog odnosa prema njegovoj bolesnoj majci, u bolnici u Čačku se još uvek niko nije oglasio uz obrazloženje da je portparol bolnice dr Miroslav Sretenović na odmoru, a jedino je on zadužen za davanje izjava.

 

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here