EPA-EFE
Janik Siner i Novak Đoković

Italijanski teniser Janik Siner sijao je od sreće na konferenciji za medije posle pobede nad Novakom Đokovićem u polufinalu Australijan opena – 6:1, 6:2, 6:7 (6-8), 6:3.

Najveće dostignuće u mojoj karijeri. Znao sam da će biti težak meč, slemovi su drugačiji. Kada sam izgubio treći set, probao sam da ostanem što pozitivniji. Veoma sam srećan. Imao sam više samopouzdanja posle Torina i Dejvis kupa, kada znaš da možeš da pobediš… Za mene je bila velika privilegija igrati s njim triput u deset dana prošle godine. To mi je mnogo pomoglo – jedno su mečevi, a drugo treninzi s njim. Ipak, slemovi su druga stvar. Probao sam da budem opušten, a da istovremeno imam plan igre u svojoj igri. Uspelo je – počeo je Siner.

Na pitanje kako to da njegova generacija uspeva da pobeđuje Đokovića i Nadala na najvećim turnirima, Italijan je odgovorio:

– Pre svega, Karlos, Holger i ja smo drugačiji igrači, mentalno smo takođe drugačiji, kao i po ponašanju na terenu, ali zajedničko nam je to da verujemo u sebe, i to mnogo pomaže. U tenisu kada veruješ u sebe, to je već velika stvar. Srećni smo što imamo Novaka tu još, da vidimo šta radi i kako trenira, nadam se da će se i Rafa vratiti, u Adelejdu sam ga i gledao… S Rodžerom nikada nisam igrao, ali tako je kako je. S moje strane, uvek sam pokušavao da naučim nešto od njih, da nešto tu dobijem, to je uvek bio deo procesa mog napretka – taj proces nije gotov, još moram da napredujem. Znam da mogu i da moram da budem još bolji.

Nije Siner burno proslavio pobedu…

– Osećam da se emocije tog tipa ne mogu kontrolisati, reagujemo kako reagujemo. Meni ovo mnogo znači, da pobedim Novaka u Melburnu, ali znam da turnir nije gotov, u nedelju je finale, biće to drugačije emocije, uvek je tako. Znao sam u glavi da nisam osvojio turnir, tako da se radujem nedelji, hajde da vidimo šta će se desiti – rekao je Janik.

Novak je rekao da je odigrao jedan od najlošijih mečeva na slemovima u svojoj karijeri.

– On u prva dva seta nije udarao loptu kao inače, nije se ni kretao tako dobro, mislim da nije bio ni usredsređen kao inače. Ali morao sam da budem spreman da će reagovati, to je uradio u trećem setu. On je najbolji riterner na svetu i nije imao brejk loptu, to je neobično za njega, ali može da se desi kada imaš loš dan… Probao sam da održim visok intenzitet i iskoristio sam svoju šansu – zaključio je Siner.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here