Skupštinski kolegijum određuje tekst deklaracije o Srebrenici

0

 

 

Na sednici tog skupštinskog organa, ustanovljenog nedavno usvojenim Zakonom o Narodnoj skupštini, trebalo bi da bude zauzet zajednički stav poslaničkih grupa o deklaraciji i razrešena nagađanja o njegovoj sadržini i načinu na koji će zločin u Srebrenici biti tretiran.

Đukić-Dejanović je pre dva dana najavila da će sednica parlamenta na čijem dnevnom redu će biti deklaracija o Srebranici biti održana krajem meseca, ili početkom aprila.

Kolegijum Skupštine Srbije je telo koje saziva predsednik parlamenta radi koordinacije rada i obavljanja konsultacija u vezi sa radom najvišeg zakonodavnog tela, piše u Zakonu o Narodnoj skupštini.

To telo čine predsednik, potpredsednici i predsednici poslaničkih grupa, a njegovim sastancima mogu prisustvovati i oni koji nisu članovi, na poziv predsednika parlamenta.

Kolegijum pomaže predsedniku parlamenta u predstavljanju Skupštine Srbije, sazivanju sednica, utvrđivanju predloga dnevnog reda, usklađivanju rada radnih tela i drugim pitanjima iz nadležnosti predsednika Skupštine Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here