Slatkiši mogu da pomognu pri mršavljenju!

0

Nakon doručka pojedite neki slatkiš poput čokoladice, keksa, krofne ili malog komada torte
 

Naravno, ne radi se u tom slučaju o opuštenom jedenju slatkiša tokom dana, već o njihovoj konzumaciji u tačno predviđeno vreme.

 

Istraživanje provedeno na Tel Aviv univerzitetu u Izraelu, otkrilo je da osobe čiji je doručak raznovrstan i sadrži ugljene hidrate, proteine i neki desert, znatno lakše gube kilograme od osoba koje dan ne započinju sa određenom količinom ugljenih hidrata i šećera.

 

Celo istraživanje trajalo je 8 meseci, a konkretno je utvrđeno da su osobe koje su nakon doručka jele neki slatkiš poput čokoladice, keksa, krofne ili komada torte, na kraju izgubile 3 puta više kilograma od onih koje nisu imale ovaj dodatak doručku.

 

Sve ovo ima potpuno logično objašnjenje, a radi se o tome da jak i raznovrstan doručak omogućava duže zadržavanje osećaja sitosti, pa je tokom dana smanjena potreba za unošenjem dodatnih kalorija u organizam.

 

Napominjemo, ni u kom slučaju ovo sve ne može biti opravdanje za povećanje konzumacije slatkiša jer se radi o jako kaloričnoj hrani koja skraćenim putem pomaže da se "upadne" u kalorijski suficit, koji opet vodi do sigurnog debljanja. Reč je samo o dodatku doručku kao prvom i najvažnijem obroku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here