Slavili jubilej Jesenjeg festa

0

Ukupno 54 člana u srpskim narodnim nošnjama sa zastavama prošla su kroz grad u svečanom defileu i tako se još jednom predstavili u svojoj sredini. U povorci je najmlađi član imao tri, a najstariji 68 godina. Dok su prolazili kroz grad pozdravljeni su aplauzima. S obzirom na to da je ove godine održavan 40. fest, svečani defile je umesto u petak premešten u subotu, pa je mnogo više gledalaca i stanovnika bilo na gradskim ulicama.
 

Dogodine i trubači?

Referat za kulturu grada Ingolštata ima podršku naših ljudi u sličnim prilikama, pa je već nagoveštena mogućnost da se sledeće godine na defileu naših predstavnika pojave i trubači. To bi, prema rečima Radmile Agić, sekretara udruženja, bila velika stvar za njih, ali i sve naše ljude u ovom gradu.

Kako se Jesenji fest održava u vreme minhenskog Oktoberfesta, prvo bure piva na svečan način otvorio je gradonačelnik Ingolštata i time označio početak ingolštatskog izdanja Oktoberfesta. Pored dva velika šatora gde se jelo, pilo i veselilo, bili su postavljeni i štandovi sa različitom robom, igračkama i zabavnim sadržajima. U čast 40. godišnjice održavanja Jesenjeg festa, na početku je sve bilo u znaku jubileja – vožnja je trajala 40 minuta i koštala 40 centi, a popust na razne vrste robe iznosio je 40 posto.

Naše udruženje redovno učestvuje na svim gradskim manifestacijama, pogotovo na dve najveće u godini – Festu za Duhove i Jesenjem festu.

Posle završetka učešća u svečanom defileu, članovi Srpskog kulturnog udruženja Ingolštat nastavili su da se druže i vesele pod šatorom uz pivo, bavarske specijalitete i muziku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here