Sloga u Salcburgu krunisana Zajednicom

0

Pripremaju pravilnik: Članovi predsedništva Zajednice srpskih klubova u Salcburgu
 

 

U Salfeldenu je klub Trebava bio domaćin sastanka uprava društava Sinđelić, Opanak i Harmonika. Za predsednika srpskih klubova u Salcburgu izabran je Dragan Arsić, prvi čovek kluba Opanak, a potpredsednici su čelnici klubova koji čine Zajednicu Predrag Pitulić, Branko Radovanović i Goran Živanović. Sekretar je Marko Arsić, zamenik sekretara Zoran Radović, blagajnik Novka Samardžić i zamenik blagajnika Milisav Radović.

– Drago mi je da smo najzad usaglasili stavove i formirali krovnu organizaciju kao i ostale pokrajine u Austriji (u Burgenlandu nema Zajednice jer nema dovoljno klubova).Time što smo na početku, moja odgovornost je velika, ali me to nimalo ne čini nesigurnim, kolege su spremne da tu odgovornost podelimo i stvorimo zajedničku kuću vrednu poštovanja – kaže za "Vesti" Dragan Arsić.

Pored uobičajenih kulturno-SPORTskih aktivnosti, klubovi iz Salcburga nameravaju da intenziviraju saradnju sa svim gradskim i pokrajinskim institucijama kroz učestalo pojavljivanje na brojnim festivalima, diskusijama, konferencijama o integraciji i slično.

Zajednica će poslužiti za stvaranje novih koncepata i projekata, koji će pored akumulacije preko potrebnih sredstava za razvoj klubova imati za cilj i poboljšanje imidža našeg naroda i koordinisanu saradnju sa maticom i njenim institucijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here