Slučaj ”Telekom”: Ne favorizuje se ”Dojče telekom”

0

Dinkić je najavio da će odluku o modelu prodaje kapitala "Telekoma" doneti Vlada Srbije na sednici u petak, 26. marta, i nagovestio da će to biti po modelu kojim je prodata kompanija "Mobi 63" norveškom "Telenoru".

 

 

Priče o ”Dojče telekomu” su samo špekulacije: Mlađan Dinkić
 

Učestujući u emisiji "Svedok" Radotelevizije Srbije, Dinkić je sinoć rekao će da fond za infrastrukturne projekte, koje vlada planira da oformi i novcem od prodaje "Telekoma", finansirati izgradnju mreže puteva po čitavoj Srbiji.

U ovoj godini će sigurno biti izgrađeno oko 100 kilometara auto-puteva, a najviše na Koridoru 10, naglasio je Dinkić i napomenuo da trenutno ima dovoljno sredstava za putnu infrastrukturu, ali nedostaju dobri projekti, što će vlada rešiti dodatnim angažovanjem više projektantskim kuća.

Komentarišući ocenu Svetske banke da Srbija ove godine neće moći u ovoj godini da računa na nove kredite, Dinkić je rekao da Srbija zaista treba da smanji spoljno zaduživanje, pogotovo za infrastrukturne projekte i da se okrene privlačenju direktnih stranih investicija i sredstvima od privatizacije.

Govoreći o najavi 58 ljudi koji žele da napuste kompaniju "Fiat automobili Srbije" u Kragujevcu, zato što im ne odgovaraju uslovi rada, Dinkić je rekao da oni neće moći da se vrate na svoja stara radna mesta u "Zastavi", niti će moći da računaju na otpremnine uz dobrovolni odlazak iz firme, jer će "morati sami da se snalaze".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here