Smanjenje penzija neće spasiti budžet

0

Deficit ukazuje da se ne upravlja kako treba državnom imovinom: Mahmut Bušatlija

 

On je na konferenciji "Nezavisna regulatorna tela i budžet Srbije", koju organizuje Danas konferens centar rekao da Srbija teško finansira budžet i beleži deficit, što ukazuje da se državnom imovinom ne upravlja kako treba.

 

"Svi problemi o kojima danas govorimo proističu iz zloupotreba u upravljanju javnom imovinom. Zbog toga je neophodno sprovesti reformu celog javnog sektora, uključujući i agencije", rekao je Bušatlija.

 

On je ocenio je Srbija u fazi kada se teško može sagledati kada će imati izbalansiran budžet.

 

"Ne vidim izlaz za budžet u tome što ćete prihode penzionerima, koji su svojim radom obezbedili dobro obrazovanje i tokom velikog broja godina odlično zdravstvo. Smanjuju se plate u javom sektoru i penzije, što se direktno preliva u smanjeje potrošnje", rekao je Bušatlija.

 

On je rekao i da je u Srbiji visoko politizirano upravljanje državnim resursima, gde sve agencije služe nečmu što nije javni interes.

 

Bušatlija je podsetio da je prošla vlada promovisala racionalizaciju u agencijama i da će 130, 140 agencija svesti na prosečnu evropsku normu od šest, sedam agencija i dodao da je, koliko on zna, trenutno najbiliža ukidanju agencija za kontrolu vodnog saobraćaja, koja je neophodna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here