EPA/Fehim Demir
Kristijan Šmit

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti UN, tvrdi da ništa nema protiv predsednika RS, ali ima protiv njegovih odluka.

– Ne kažem da ja ne želim da razgovaram sa Miloradom Dodikom, ali on ne želi sa mnom da razgovara. U najboljem interesu Republike Srpske, sugerisao bih da promeni taj stav – rekao je Šmit gostujući na RTRS.

Kada pominje Dodika ne kritikuje, kaže, njega već njegove odluke i smatra da, kako navodi, „jaki ljudi moraju prihvatiti da mogu da pogreše i da zbog toga moraju da snose posledice“.

O ministru bezbednosti u Savetu ministara Nenadu Nešiću je rekao je da se bavi poslovima koje nisu u njegovoj nadležnosti, već Ministarstva inostranih poslova BiH, kao i da mu se njegovo ponašanje nikako ne dopada.

Nešić je ranije javno od državnih institucija BiH tražio da ispitaju status Šmita u BiH, s obzirom na to da njegovu funkciju nije potvrdio Savet bezbednosti UN, a Šmit kaže da „način na koji se Nešić ponaša zaista brine“.

– Posebno kada to pogledate u kontekstu bezbednosne situacije – rekao je Šmit i istakao da je korektan zato što je Nemac.

Dodao je da nije srećan kada vidi da Nešić daje neke izjave koje su, kako smatra, pogrešne i zlonamerne.

8 COMMENTS

  1. Znaci nemam protiv Dodika nista nego protiv srbskog naroda republike srbske koju treba da razvalim predam muslimanima da rade sta hoce

  2. Шмит не схвата да Срби не пристају на немачку анексију Републике Српске??? Господине, то у покрајни Баварска можете да стварате хаос – код Срба то не пролази !!! Врло сте близу хапшења због нарушавања поретка и антидржавног деловања …

  3. Znaci nezna sta radi ovako su ustali i 90-tih na nas u Republici Srpskoj pa opet ponavljaju isti scenario.Branili odbranili tada pa i opet cemo ako bog da sada i uvjek i dovijeka.
    Bilo je svaba uvijek na ovim prostorima da udaraju na SRBE sa svojim poslusnicima pa znaju kako su prolazili tako ce i sada.
    TUDJE NECEMO SVOJE NEDAMO

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here