Sombor: Pohapšeni osumnjičeni za razbojništvo

0

 

U saopštenju se, dalje, kaže da je utvrđeno da su trojica osumnjičenih, 6. oktobra prošle godine, u popodnevnim časovima, došli do kuće oštećene, Duško B. i Vladimir S. su, obučeni u radnička odela, predstavili kao radnici Elektrovojvodine, koji treba da provere stanje na brojilu, dok je Vojislav B. ostao u ugostiteljskom objektu, koji se nalazi preko puta kuće oštećene.

 

Nakon ulaska u dvorište, Duško B. je repliku pištolja uperio u oštećenu i zahtevao da mu preda novac i zlato. Pošto su pronašli i prisvojili novac u iznosu od 3.000 evra, kao i zlatan nakit, napustili su kuću oštećene.

 

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Somboru i određen im je pritvor u trajanju od mesec dana.

 

Pripadnici Odseka pogranične policije za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovinu ljudima u regionalnom centru u Subotici podneli su Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru krivičnu prijavu protiv V.V. (1986) iz Futoga, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi.

 

Osumnjičeni je 11. februara preko državne granice ilegalno preveo R.P. u Mađarsku i četvoro državljana Turske. Protiv V.V. biće podneta i prekršajna prijava zbog ilegalnog prelaska državne granice, kaže se u današnjem saopštenju Policijske uprave u Somboru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here