Šoškić: Ne menja se uloga Saveta NBS

0

 Sačekaćemo usvajanje novog zakona: Dejan Šoškić
 

On je rekao da "postoji mnogo različitih rešenja za novi zakon o NBS", ali, kako je istakao, više se ne razmišlja o tome da se ide na značajnije menjanje uloge Saveta, već je ideja da se zadrže osnovna načela iz postojećeg zakona.

 

"To znači da ne bi bilo prenošenja većeg broja ovlašćenja sa Monetarnog odbora na neko drugo telo sa većim brojem članova", rekao je Šoškić, koji je kandidat vladajuće koalicije za guvernera NBS, nakon skupa o međunarodnim računovodstvenim standardima.

 

Prema njegovim rečima, ipak bi trebalo sačekati da se okonča usvajanje novog zakona, u čijem nastajanju glavnu ulogu imaju centralna banka i Vlada Srbije.

 

Na pitanje novinara kada se očekuje zvaničan izbor novog guvernera, Šoškić je rekao da treba pričekati završetak rada na izradi teksta amandmana na Zakon o NBS i dodao da je sada teško proceniti kada će to biti završeno.

 

Skup o međunarodnim računovodstvenim standardima, koji su otvorili Šoškić i direktor Kancelarije za ekonomski razvoj Američke agencije za međunarodni razvoj Džim Stajn, održan je u Narodnoj banci Srbije na Slaviji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here