Sportske vesti

0

 

 

SUPERKUP ŠPANIJE: Revanš odlučuje

U duelu gradskih rivala, prošlosezonskih finalista Lige šampiona, prvaka Primere i pobednika Kupa kralja, u utorak uveče u prvom meču Superkupa Španije nije bilo pobednika: Real Madrid – Atletiko Madrid 1:1 (0:0), uz uzbuđenja i golove tek u finišu meča.
Revanš je u petak na "Visente Kalderonu".
Golovi su pali u poslednjih desetak minuta. Prvo se lopta našla u mreži Atletika, kada je Rodrigez bio precizan posle gužve u kaznenom prostoru gostiju, a potom je iza gol-linije morao i Iker Kasiljas, kada je Raul Garsija iskoristio to što je ostao usamljen u petercu Reala na centaršut iz kornera u 88. minutu.

Arauho nije prošao ni u trećoj španskoj ligi

Sada već bivši igrač Crvene zvezde Migel Arauho nije prošao probu u drugom timu španske Granade, pa po svemu sudeći sledi povratak u rodni Peru.
Arauha je u Zvezdu doveo bivši sportski direktor Zoran Stojadinović, ali mladi štoper nikako nije uspeo da se nametne šefu struke Slaviši Stojanoviću, dok je posle dolaska Nenada Lalatovića i definitivno ispao iz konkurencije za prvi tim.
Mladi 19-godišnji štoper će sreću najverovatnije okušati u jednom od najtrofejnijih klubova iz Perua, Sporting Kristalu.

Rojs ne juri za parama

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Joakim Vacke rekao je da je uveren kako Marko Rojs nije tip igrača koji će dozvoliti da novac utiče na njegovu karijeru i da neće krenuti stopama Marija Gecea i Roberta Levandovskog, koji su završili u redovima najvećeg rivala Bajerna iz Minhena.
Pored kluba iz Minhena, interesovanje za najboljeg igrača Dortmunda pokazali su i Mančester Junajted i Atletiko Madrid.
– Moramo da sačekamo i vidimo da li možemo da zadržimo Marka. Poznajem ga dobro i mogu da kažem da ovde nije reč o novcu. Radi se o ambicijama i poverenju prema igračima. Imam osećaj da su naši fudbaleri srećni u Dortmundu, što nije bio slučaj sa igračima koji su nas napuštali u prošlosti – rekao je Vacke.

Sa 15 godina igra za reprezentaciju

Selektor reprezentacije Norveške Per-Matijas Hogmo pozvao je talentovanog tinejdžera Martina Edegora za meč sa UAE.
Edegor ima 15 godina, igra na poziciji ofanzivnog veznog i član je norveškog prvaka Stromsgodseta.
– Odigrao je dobro mnogo utakmica u ligi i želim da ga vidim u nacionalnom timu. Uoči sezone rekao sam da bi mogao da postane najmlađi fudbaler u istoriji reprezentacije. Nisam iznenađen njegovim partijama i jedva čekam da ga vidim u akciji – rekao je Hogmo.
Edegor je u prvi tim Stromsgodseta ušao u aprilu i do sada je na 14 utakmica postigao tri i namestio šest golova.
Utakmica Norveška – UAE biće odigrana 27. avgusta, a Odegard će tada imati 15 godina i 253 dana.

UEFA kaznila Rijeku sa 25.000

Evropska fudbalska unija kaznila je Rijeku sa 25.000 evra zbog slabe organizacije utakmice sa Ferencvarošem 17. jula.
Na prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope navijači Rijeke ubacivali su baklje na teren, a na stadionu Kantrida nije omogućen prohodan prostor između sedećih mesta pošto je navijača bilo i na stepenicama.
UEFA je zapretila da će kazniti hrvatski klub pražnjenjem tribina u slučaju novih prekršaja.
Rijeka je pobedila Ferencvaroš sa 1:0, u revanšu je slavila sa 2:1 i prošla u treće kolo kvalifikacija.

Filipović bez radne dozvole

Omladinski reprezentativac Srbije i štoper Jagodine Aleksandar Filipović bio je jako blizu prelaska u engleski Fulam, koji će se ove sezone boriti za povratak u Premijer ligu. A od transfera ga je delila radna dozvola…
Klub iz Londona bio je ozbiljan u nameri da angažuje Filipovića (19), Jagodina nije želela da mu stoji na putu iako je veoma mlad, ali engleske vlasti nisu želele da dodele radnu dozvolu srpskom fudbaleru, iako je bio redovan član i kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, a za klub odigrao 23 utakmice prošle sezone.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here