EPA/Sergey Kozlov
Ukrajinski vojnici

Ukrajinska vojska razmatra različite opcije da „brže napreduje“ i „neočekivano“ udari Rusiju, rekao je predsednik Vladimir Zelenski za En-Bi-Si njuz.

Odgovarajući na pitanje da li Ukrajina gleda na promenu strategije kako bi pokušala da dobije prednost u ratu, Zelenski je rekao da ukrajinska vojska ima “različite planove, sa različitim operacijama kako bi brže napredovala i neočekivano udarila na Rusku Federaciju“.

„Ali ovo je nemoguće bez odgovarajućeg naoružanja“, rekao je Zelenski govoreći o nedostatku neophodne vojne opreme u Ukrajini za izvođenje operacija.

Tokom intervjua, Zelenski je priznao da je napredak Ukrajine spor i da postoji „zamor“ kako se rat produžava, ali je napomenuo da je ukrajinska vojska i dalje motivisanija od ruske, prenosi Kijev independent.

Predsednik je odbacio nedavne tvrdnje vrhovnog komandanta ukrajinskih oružanih snaga Valerija Zalužnjeg da je rat zašao u ćorsokak.

4 COMMENTS

  1. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here