Srbija je kao Majkl Džordan

0

Srbija je kao Džordan, bezbroj puta promašivala

 

"Danas, možda prvi put u savremenoj srpskoj politici, imamo jasan plan za uspostavljanje stabilne ekonomije, čvrste države sa uređenim javnim finansijama", istakao je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u današnjem izdanju lista "Informer".

 

On je ocenio da će "do tog svetla" Vlada Srbije morati da prođe kroz "mnogo trnja u mračnom tunelu" i da je Srbija kao najveći košarkaš svih vremena Majkl Džordan bezbroj puta promašivala ali da je uveren da posle mnogo teških mera, dolazi do neslućenih uspeha.

 

 

Vučić je rekao da bi svi koji to ne razumeju trebalo da pogledaju film koji je Džordan napravio da bi motivisao ljude da pokušavaju ali je i naveo da Srbija nema tu vrstu džordanovske ambicije da bude najbolja ili najveća, bez obzira na broj promašaja.

 

"Nemamo ni vremena za to. Ako promašimo ovaj put, u ovom mandatu, ja neću samo završiti na klupi, nego ću morati zauvek, oslobođen i sujete i patetike, da napustim politički teren. Biće to i moj, lični poraz, u poslu u kojem nema ničeg ličnog", naveo je Vučić u tekstu pod naslovom "Akcija odmah" koji je kako je istakao "vrlo namerno" preuzet iz kampanje Frenklina Ruzvelta demokratskog kandidata uoči predsedničkih izbora u SAD 1933 godine.

 

Vučić: Nova vlada kao Bajern Minhen

 

Vučić je ocenio da je tu reč o "nasušnoj potrebi" jedne zemlje da proba da se promeni i da pokuša da izađe iz začaranog kruga u kome se našla.

 

Premijer je poručio svima, koji će odmah povikati da im je "dosta teškog života i mučenja" da se živelo bolje od onoga "što smo zaslužili i zaradili".

 

"Svojom neodgovornošću, pre svega nas političara uspeli smo da samo u periodu od 2008. do 2012. povećamo nezaposlenost sa 14,4 na čak 26,1 odsto, kao i da povećanjem penzija i plata u javnom sektoru koje je urađenim bez ekonomske podloge i bilo kakvog racionalnog razloga podignemo nivo javnog duga sa 34,2 na 62,5 odsto bruto domaćeg proizvoda", istakao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here