Srbija nije sama

0

PORUKA IZ MADRIDA: Molitva za Srbiju i Bosnu

Srbija nije sama u ovim teškim trenucima. Brojnim srpskim sportistima i klubovima iz otadžbine, kao i dijaspore, koji su se na različite načine uključili u akciju spasavanja i pomoći ugroženom narodu u borbi sa katastrofalnim poplavama, podrška i pomoć stižu iz celog sveta.
Mnogi svetski sportisti i klubovi koriste svoju popularnost i uticaj da skrenu pažnju na katastrofalnu situaciju u Srbiji, kao i Bosni i Hercegovini.
Tako su navijači najvećeg fudbalskog kluba na svet, Reala iz Madrida, na subotnjoj utakmici sa Espanjolom istakli transparente podrške na kojima je pisalo: Orar pot Serbia! Orar por Bosnia!

Bruka na tribinama u Drenici

(Molitva za Srbiju! Molitva za Bosnu!).
Nisu Srbe zaboravili ni braća Grci.
Ivan Savides, prvi čovek PAOK-a, ostao je zatečen katastrofalnim poplavama koje su zadesile Srbiju.
– PAOK i ja lično učinićemo sve što možemo da pomognemo napaćenom narodu Srbije. Šokiran sam dramom koju proživljavaju naši pravoslavni prijatelji – reči su vlasnika grčkog superligaša.
Narednih dana biće poznati detalji pomoći koja će biti poslata iz Soluna.
Posle PAOK-a oglasio se i još jedan grčki velikan – Olimpijakos. Na zvaničnom sajtu fudbalskog šampiona ove zemlje prva vest je u znak podrške srpskom narodu.
– Mi smo uz ljude u Srbiji koje su zadesile strašne poplave. FK Olimpijakos i njegovi navijači izražavaju neizmernu solidarnost sa narodom u Srbiji koji proživljava teške trenutke. Učinićemo sve što je u našoj moći da što pre pomognemo – navodi se na sajtu Olimpijakosa.
Poruke podrške stigle su i iz crnogorskih fudbalskih klubova, Sutjeske iz Nikšića i podgoričke Budućnosti…
 

Svaka čast za Valjadolid
Ekipa Valjadolida, za koju igraju naši Stefan Mitrović i Antonio Rukavina, na meč sa Granadom na stadionu "Hoze Zorilja" izašla je u majicama sa parolom: "Pomoć za Srbiju."
Vest je na svom Instagram profilu objavio Danilo Anđušić, koji je, kao i Đorđe Drenovac, još jedan košarkaš sa privremenim prebivalištem u Valjadolidu, svakako umešao prste u celu situaciju. Svaka čast. I pomenutom srpskom kvartetu. I celom Valjadolidu.

 

 

Anri: Ostanite jaki!
Podršku, pojedinačno, iskazali su i brojni veliki fudbaleri poput Tjerija Anrija. Legenda francuskog i svetskog fudbala objavio je na svom Tviter profilu sledeću poruku:
"Moje misli su sa svima onima koji pate zbog poplava u Bosni i Srbiji", napisao je nekadašnji golgeter londonskog Arsenala i Barselone, a sad Njujork Red Bulsa, pre no što je uz haštag dodao: "Ostanite jaki."
Anriju se pridružio i njegov zemljak i bivši saigrač Nemanje Vidića u Mančester Junajtedu, Mikael Silvestre:
"Molim vas, donirajte!!! Ovo je način da pomognemo našim prijateljima iz Srbije", poručio je Silvestre, koji je u bogatoj karijeri igrao i za Ren, Inter, Arsenal, Verder i Portland.

 

 

Sramota albanskih "navijača" sa Kosmeta
Sa svih strana sveta u Srbiju stiže pomoć u borbi sa poplavama kakve naša zemlja ne pamti. Ipak, ima i onih koji se raduju tragičnim posledicama prirodne katastrofe.
Na meču takozvane lige Kosova u Drenici lokalni "navijači" istakli su transparent na engleskom na kojem je pisalo:
"Molitva za Bosnu, smrt Srbiji."
Ovaj potez zaista ne zaslužuje nikakav komentar. Dodaćemo samo da nisu svi isti, i da je vlada Albanije iz Skadra u Srbiju i BiH poslala 50 pripadnika jedinice za brzu intervenciju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here