Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela pripreme za Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre pošto je u prvom meču na Akropolis Kupu u Atini pobedila Portoriko 80:68 (19:21, 28:11, 13:14, 20:22).

I pored toga što je selektor Igor Kokoškov imao mnogo problema sa sastavljanjem tima, posle odustajanja nekolicine igrača, povreda i činjenice da neki još uvek imaju obaveze u svojim klubovima, upisana je prva pobeda, što je najbitnije.Srbiju su do trijumfa na „Akropolis kupu“ predvodili Filip Petrušev (18 poena), Ognjen Dobrić (15 poena) i Danilo Anđušić (12 poena) koji su bili najefikasniji.

Rezulatska neizvesnost viđena je samo tokom prve četvrtine, ali su Orlovi brzo uspostavili kontrolu i do kraja došli do pobede.

Selektor Igor Kokoškov je na put u Grčku poveo 12 igrača: Avramović, Marjanović, Bjelica, Davidovac, Lazić, Dobrić, Marinković, Anđušić, Petrušev, Ilić, Jović i Milosavljević.

Sa reprezentacijom neće biti Nikola Jokić, Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić, dok se Nikola Milutinov ovog petka priključio reprezentaciji.

Ostali igrači su na poštedi jer se i dalje oporavljaju od povreda i odmaraju pred velike napore koji ih čekaju ovog leta.

Nakon meča protiv Portorika, već dan za danom slede duel sa Meksikom (subota), te sa Grčkom (nedelja).

Dan kasnije, „orlovi“ se vraćaju u Beograd gde će poslednju proveru pred Olimpijski kvalifikacioni turnir imati u sredu, 23. juna protiv selekcije Meksika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here