Srbija protiv Slovenije za četvrtfinale na EP u futsalu

0

"Orlovi", koji su zauzeli istorijsko peto mesto na prethodnom kontinentalnom šampionatu – u Portu 2007. godine, odigraće protiv Slovenije (direktan prenos na satelitskoj televizijskoj stanici "Eurosport 2"), izvesno je, ključnu utakmicu na ovom završnom turniru. Posle ubedljive pobede Rusije nad Slovenijom u sredu (5:1), prvog dana takmičenja u Grupi C, našem nacionalnom timu je pobeda nad istim rivalom dovoljna da se plasira u četvrtfinale.

 

"Od žrebanja za ovo EP nam je bilo jasno da će ključna utakmica u grupi biti baš ova – protiv Slovenije, a sada je jasno i da je to našem protivniku poslednja šansa za opstanak na turniru. Pobeda bi nam donela potpuni mir jer bi ostvarili osnovni cilj na ovom takmičenju – plasman u četvrtfinale, imajući u vidu da se posle toga ukrštamo sa grupom u kojoj su Španija i Portugal. Kasnije je sve moguće. Naglašavam da je samo učešće na drugom EP zaredom za nas veliki uspeh", rekao je selektor reprezentacije Srbije Aca Kovačević.

 

Naš nacionalni tim je po dolasku u Budimpeštu bio gost Ambasade Republike Srbije, gde ih je primio ambasador Dejan Šahović, a potom i Srpske osnovne škole i gimnazije "Nikola Tesla" u Budimpešti.

 

"To je bilo nezaboravno iskustvo. Deca su nas oduševila i najavila da će nam biti velika podrška na utakmicama. Potrudićemo se da im pružimo što više radosti i zajedničkog slavlja ovih dana", istakao je kapiten "orlova" Bojan Pavićević.

 

Drugu i poslednju utakmicu u Grupi C reprezentacija Srbije odigraće u nedelju od 20.30 časova protiv Rusije.

 

Tron brani Španija, četvorostruki šampion, a među glavnim favoritima su još Rusija, Italija i Portugal, dok se "orlovi" kotiraju iza njih.

Dosadašnji rezultati i raspored takmičenja:

 

GRUPA A (Budimpešta)

Utorak: Mađarska – Azerbejdžan 1:3.

Četvrtak: Azerbejdžan – Češka 6:1.

Subota od 20.30 časova (CET): Češka – Mađarska.

 

GRUPA B (Debrecin)

Utorak: Italija – Belgija 4:0.

Četvrtak: Belgija – Ukrajina 2:4.

Subota od 18.30 časova: Ukrajina – Italija.

 

GRUPA C (Budimpešta)

Sreda: Rusija – Slovenija 5:1.

Petak: Slovenija – Srbija.

Nedelja od 20.30 časova: Srbija – Rusija.

 

GRUPA D (Debrecin)

Sreda: Španija – Belorusija 9:1.

Petak: Belorusija – Portugal.

Nedelja od 18.30 časova: Portugal – Španija.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here