Srbija u kvalifikacijama startuje protiv Farskih Ostrva

0

Prvu utakmicu protiv glavnog favorita grupe, reprezentacije Italije, naš nacionalni tim će igrati 12. oktobra, takođe na gostujućem terenu.

 

Sastanak je trajao više od osam sati jer predstavnici Italije, na čijem je čelu bio selektor Marćelo Lipi, nisu hteli da odstupe ni za pedalj od njihove ideje i rasporeda kakav samo njima odgovara. Na kraju su i oni "popustili" i prihvatili "volju većine".

 

Sastanku od svih selektora nije prisustvovao samo Radomir Antić, koji je u Madridu, ali je bio u stalnom telefonskom kontaktu sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije. FSS su predstavljali predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Ivan Ćurković, generalni sekretar Zoran Laković i tim menadžer Aleksandar Bošković.

 

Zoran Laković izrazio je zadovoljstvo nakon današnjeg sastanka učesnika C grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2012, pre svega načinom na koji se došlo do jedinstvenog dogovora oko kalendara takmičenja.

 

"Svi smo imali razumevanja jedni za druge. Uz toleranciju, kao i uvažavanje svih učesnika naše kvalifikacione grupe, ispunili smo sve želje koje smo mogli da ostvarimo i zahteve pojedinih reprezentacija", rekao je Laković.

Ostali učesnici današnjeg sastanka bili su takođe veoma zadovoljni, pre svega gostoprimstvom u Beogradu i ishodom zajedničkog dogovora.

 

"Zadovoljni smo kalendarom takmičenja, prvenstveno jer su utakmice izbalansirane između svih učesnika u teškoj grupi. Bolje što smo ovaj važan posao obavili danas, jer bi nakon Mundijala bilo veoma teško praviti raspored odigravanja utakmica", rekao je predsednik Fudbalskog federacije Italije Đankarlo Abete.

 

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Slovenije Aleš Zavrl takođe je bio veoma zadovoljan, a na tečnom srpskom jeziku istakao je da su učesnici naše grupe postigli jedinstven dogovor, što, prema njegovoj oceni, neće biti slučaj sa predstavnicima ostalih kvalifikacionih grupa.

 

Slično su izjavili generalni sekretar Fudbalske federacije Farskih Ostrva Virgor Hvidbro, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Estonije Harmo Lihiste i selektor reprezentacije Severne Irske Najdžel Vorington.
 

Kvalifikacioni ciklus C grupe za kontinentalni šampionat 2012., koji će zajednički organizovati Poljska i Ukrajina, Srbija završava 11. oktobra 2011. na gostujućem terenu protiv Slovenije.

 

Učesnici C grupe su Italija, Srbija, Slovenija, Severna Irska, Estonija i Farska Ostrva.

 

Raspored utakmica reprezentacije Srbije:
2. septembra 2010: Farska Ostrva – Srbija
7. septembra: Srbija – Slovenija
8. oktobra: Srbija – Estonija
12. oktobra: Italija – Srbija
25. marta 2011: Srbija – Severna Irska
29. marta: Estonija – Srbija
2. septembra: Severna Irska – Srbija
6. septembra: Srbija – Farska Ostrva
7. oktobra: Srbija – Italija
11. oktobra: Slovenija – Srbija
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here