Stanojević: Igraćemo ultra napadački

0

Novi trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da ima spremnu strategiju u borbi za titulom.

 

"Imam spremnu strategiju za sledeći period – ultraofanzivna igra, sa mnogo kretanja igrača bez lopte. Do sada mi je to uspevalo, ne vidim zašto ne bi bilo tako i dalje", rekao je Stanojević, koji je potpisao ugovor do juna 2012. godine.

 

"Izuzetno sam ambiciozan i ne pravim kompromise. Moja karijera je išla uzlaznom putanjom do sada. Verujem u sebe i sa velikim ambicijama ulazim u borbu za titulu prvaka", rekao je novi šef stručnog štaba Partizana.

 

Stanojević je rođen 1973. godine, a u karijeri je igrao u Partizanu, Obiliću, Atletiku iz Madrida, Majorki i OFK Beogradu. On je postao najmlađi trener u istoriji "crno-belih".

 

Stanojević je trenersku karijeru počeo u OFK Beogradu (mlađe kategorije i pomoćnik šefa struke), Sremu iz Sremske Mitrovice (šef stručnog štaba) i Partizanu (pomoćnik šefa stručnog štaba). On je bio pomoćnik Miroslavu Đukiću u A reprezentaciji i olimpijskoj selekciji.

 

"Iako sam mlad, prošao sam mnogo toga na vrhunskom nivou. Verujem da će se moj pečat u igri Partizana brzo videti. Drago mi je što sam se vratio u svoju kuću. Znao sam da će biti tako. Ovo je težak trenutak, ali on ne može da se bira. Ovo je prava prilika za dokazivanje", rekao je Stanojević, koji će na klupi "crno-belih" debitovati u nedeljnom meču sa Radom.

 

Novi trener Partizana je najavio da će i stručni štab doživeti izvesne promene, jer će mu se priključiti njegov dugogodišnji saradnik Slobodan Kuljanin. Kondicioni trener biće Dejan Ilić, a mesta u stručnom štabu zadržali su trener golmana Goran Pandurović i Vuk Rašović.

 

 

Stanojević raskinuo ugovor sa FSS
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković potvrdio je danas ‘Tanjugu’ da je sporazumno raskinut ugovor sa dosadašnjim selektorom omladinske reprezentacije Srbije Aleksandrom Stanojevićem, koji je odlučio da preuzme ekipu Partizana.

"Stanojević je od nas dobio zeleno svetlo da pregovara sa Partizanom. To je ogromna satisfakcija za rad tog mladog stručnjaka u reprezentaciji", rekao je Laković.

Prvi operativac FSS dodao je da je to uvek bila praksa nacionalnog saveza kada se radi o našim stručnjacima.

"Generalno, naš stav je da svakom mladom stručnjaku izađemo u susret, pogotovo ako dobije tako primamljivu ponudu iz velikog kluba kakav je Partizan", rekao je Laković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here