Oblikujte obrve za desetak minuta

0

Kako bi utvrdili gde je idealan početak obrva, uzmite olovku za oči i prislonite je paralelno sa strane vašeg nosa. Na mestu gde se olovka spaja s obrvama – tu bi obrve trebalo da počinju.

Lepo oblikovane obrve imaju i lagani luk, a kako biste pronašli vaš držite olovku paralelno s onom linijom pomoću koje ste odredili završetak obrva i koja prelazi tačno preko zenice. Tamo gde olovka susreće obrvu mesto je gde bi trebalo biti najviša tačka luka.

A kako bi utvrdili gde bi obrve trebalo da se završavaju, olovku držite dijagonalno sa nosom, prateći liniju spoljne ivice donjeg kapka, sve do obrve. Tamo gde unutrašnja ivica olovke susreće obrvu, to je mesto gde bi obrva trebalo da se završava.

 

Obrve čupajte pod velikom količinom svetla, po mogućnosti prirodnog, kako vam ne bi promakao ni jedan detalj. Najbolje mesto za takvu ‘operaciju’ je pored prozora ili ispred dobro osvetljenog ogledala. Obrve čupajte u smeru rasta dlačica.

 
Čupajte jednu po jednu dlačicu jer u protivnom možete izazvati iritaciju i crvenilo kože.Mit je da obrve ne biste smeli da čupate i odozgo, a kako želite da obrve uredno izgledaju sa svih strana, nežno ih čupajte s donje i gornje strane.

 

Posle nekoliko iščupanih dlačica napravite pauzu i proverite šta ste do sada učinili.

Ako preterate s čupanjem, zapeli ste. Za razliku od većine dlaka na našem telu, vaše obrve neće uvek ponovno izrasti nakon što ste ih ‘masakrirali’. Stručnjaci tvrde da možete podstaći rast izgubljenih dlačica ako redovno masirate obrve s potrošenom četkicom za zube.

 

Kada ste gotovi s čupanjem obrva, na područje sa kojeg ste uklanjali višak dlačica nanesite aloe vera gel koji će smiriti kožu, ukloniti crvenilo i sprečiti iritaciju.

 

I šlag na kraju: Idealno vreme za čupanje obrva je početak vašeg menstrualnog ciklusa, jer je to vreme kada je telo najmanje osetljivo na gubitak kose.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here