Stigao Gonzales, Obama odleteo

0

Panika u Beloj kući: "Uskok" u bašti

Tajna služba evakuisala je prošle noći osoblje Bele kuće i novinare, pošto je sumnjiva osoba protrčala kroz kompleks, neposredno pošto je predsednik SAD napustio zdanje. Uoči ovog događaja, Barak Obama je helikopterom odleteo u Kemp Dejvid.
 

Kilava Tajna služba
Ovaj incident verovatno će izazvati pojačani nadzor nad Tajnom službom čija je reputacija poslednjih godina narušena višestrukim optužbama za loše ponašanje njenih pripadnika. Kažu da je ovaj najnoviji slučaj "veoma neobičan", budući da kompleks čuva veliki broj policajaca i snajperista.

Uniformisano osoblje tajne službe je na znak alarma naredilo predstavnicima medija i osoblju Bele kuće da se evakuišu.
Povod je bio 42-godišnji muškarac koji je uhapšen posle neuspelog pokušaja da uđe u Belu kuću, pošto je prethodno preskočio ogradu i došao do glavnog ulaza u rezidenciju američkog predsednika. Reč je o Omaru Dž. Gonzalesu iz Koperas Kouva, u Teksasu.
Predstavnik Tajne službe SAD, Ed Donovan, saopštio je da Gonzales nije poslušao naredbu obezbeđenja da se zaustavi. Tajna služba tek treba da se detaljnije pozabavi motivima njegovog postupka, kao i time da li su poštovana pravila službe.
Činjenica da je Gonzales uspeo da stigne do vrata zapanjila je Ameriku i biće detaljno analizirana. Ovo nije prvi put da neko preskoči visoku ogradu Bele kuće, ali su svi Gonzalesovi prethodnici bili zaustavljeni čim bi preskočili ogradu.

 

Nenaoružan
Na snimku se vidi kako Gonzales, za kog britanska agencija navodi da je belac, obučen u farmerke i tamnu majicu, pretrčava travnjak, dok agenti Tajne službe dovikuju prolaznicima da napuste tu oblast. Kod Gonzalesa nije pronađeno nikakvo oružje.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here