Stiže miš koji je bezbedan po zdravlje

0

"Er maus" (AirMouse) je potpuno drugačiji od svih miševa koje smo videli do sada i podseća nas na rukavicu kojom Tom Kruz upravlja računarom u filmu Specijalni izvešta.

 

Bolji i za rad a i za vaše zdravlje: Er maus

 

Bežični miš nosi se poput rukavice, a ima optički laser i može da radi nedelju dana bez punjenja baterije. Uređaj se prilagođava prema ligamentima korisnikove ruke i zgloba, pa za vreme korićenja ruka može da bude u neutralnom položaju.

 

To znači da će vas nakon puno korišćenja manje boleti ruka, a će ujedno raditi brže i preciznije.

 

Sindrom karpalnog tunela

 

Sindrom karpalnog tunela (syndroma canalis carpalis) javlja se kao posledica pritiska na živac medianus u karpalnom tunelu. Karpalni tunel čine osam sitnih kostiju ručnog zgloba sa donje strane, a gornju stranu zatvara čvrsto vezivno tkivo (poprečni karpalni ligament). Kroz taj tunel, iz podlaktice u šaku, ulazi živac medianus, ali i tetive mišića koje pokreću prste. Tetive su obložene tankom sinovijalnom opnom koja ih podmazuje i olakšava njihovo klizanje i pokretanje. Ta opna je osetljiva na svaki dugotrajniji napor i nadražaje.

Svaki neželjeni nadražaj kao što je povreda, upala, degenerativna promena, spoljni pritisak na tunel, može rezultirati zadebljanjem opne, što smanjuje prostor u karpalnom tunelu dovodeći do pritiska i gnječenja medianusa.

Miš je dizajniran tako da je neaktivan sve dok ne postavite ruku u određeni položaj, pa ćete samim tim biti u prilici da neometano kuckate po tastaturi sa njim.

 

"Er maus" će se naći u prodaji u drugoj polovini ove godine, a koštaće 129 dolara, što je mala cena za zdravlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here