Tanjug/AP
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg

Bezbednost Ukrajine mora da bude zagarantovana kada se rat završi, ali saveznici u NATO tek moraju da razrade detalje o tome kako to urediti, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

– Kada se rat završi, moramo obezbediti da imamo okvir kako bismo osigurali da to ne bude pauza u ruskim akcijama protiv Ukrajine – rekao je Stoltenberg posle neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO u Oslu, preneo je Rojters.

Prema njegovim rečima, NATO mora da zaustavi začarani krug agresije na Ukrajinu.

– Ostaje da se odluči o detaljima kako se to može uraditi – istakao je Stoltenberg.

2 COMMENTS

  1. 🇷🇺☦️🇷🇺

    A koje ukrajine ???

    Krim o kome se danas mnogo priča, bio je razlog za veliki Krimski rat (1853. – 1856) koji je povela koalcija sačinjena od Velike Britanije, Drugog Francuskog Carstva, Osmanskog Carstva i Kraljevine Sardinije. Naravno protiv Rusije. Francuzi, Britanci i Turci su uspeli da se iskrcaju na Krim ali je na obe strane bilo velikih ljudskih gubitaka. Rusija je imala oko 450000 poginulih a koalicija ukupno 240000 od čega Francuska 95000. Ovaj rat je završen tako što su Britanci i Francuzi uši u Sevastopolj i što se postigao dogovor o demilitarizaciji Crnog Mora. Na Krimski rat se nadovezuje Rusko-Turski rat 1877.godine koji je odgovor na ratove protiv Turaka koji su poveli Balkanski narodi za oslobođenje (Srbi, Bugari i Rumuni).

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here