Štrajk u Zvezdi: Terziću, gde su pare?

0

Obećanja nije ispunio: Zvezdan Terzić u društvu Nenada Lalatovića
 

Taman kad su pomislili da je rešen deo problema, javljaju su novi. Ili stari, kako god želite. Dug od više desetina miliona evra potresa Zvezdu, koja je ipak uspela da "pronađe" novac i isplati igrače kako bi licencirala nove za tekuću sezonu. Kako su to uspeli na "Marakani" ostaće misterija…

 

Međutim, svoj novac nisu videli zaposleni u klubu, koji su zato stupili u generalni štrajk. A, oni optužuju Zvezdana Terzića za koga kažu da ih je više puta lagao.

Odluka zaposlenih je da štrajkuju na "Marakani" dok im se ne isplate bar četiti zaostale plate.

"Terzić nas je nekoliko puta slagao. Bićemo ovde, na tribini svaki dan dok nam ne isplati bar četiri zarađena lična dohotka. Nemamo para ni deci da platimo vrtiće, ni za prevoz do posla, za prevoz do posla, za komunalije… Verujte da je Neša (Nenad Milijaš) ostao u klubu – on bi bio sa nama ovde. On je sto puta rekao: ‘Dajte ljudima plate’", rekao je za list "Alo" predsednik Samostalne sindikalne organizacije Danijel Đorđević.
 

U štrajku je pedesetak zaposlenih iz sektora omladinske škole, higijene, obezbeđenja, hotela za mlađe kategorije…

"Gospodin vlasnik, direktor, predsednik, generalni sekretar… ko zna šta li je sve u klubu, zamajavao nas je pričama o prioritetima. Ustvari, nije morao da nas laže i bez toga bismo čekali. Znamo da prvo moraju da se obezbede plate za aktuelne igrače, da se vrate dugovanja da bi se dobila licenca, ali i mi moramo od nečega da živimo. Sve smo to sačekali i sada kao nema para za nas. Za te četiri plate koliko zahtevamo, a koje su pošteno zarađene, potrebno je oko 500.000 evra. Ispada da za sve ima novca, osim za nas. Ako je tako onda nećemo ni da radimo dok pare ne legnu na račun", kaže Đorđević.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here