Student iz Sidneja Ben Koen

Cela Australija i dalje je u šoku i žalosti posle gubitka šest života u masakru u tržnom centru Vestfild u Bondaj Džankšnu, kao i zbog napada nožem na episkopa u asirijanskoj crkvi u Vejkliju, koji je policija okarakterisala kao čin teroriznma.

Eskalacija nasilja i brutalnih napada dovela je do osećanja tuge, ali i ogorčenja i straha u zajednici, a očigledno da će rezultirati i jednom tužbom za klevetu. Naime, 20-godišnji student Bendžamin Koen, kojeg je Kanal 7 pogrešno imenovao kao počinioca napada u Bondaju, angažovao je jednog od vodećih advokata u nameri da podnese tužbu za klevetu.

Ime ovog studenta prve godine računarstva na UTS-u počelo je da kruži na društvenim mrežama u subotu popodne, neposredno nakon što je 40-godišnji Džoel Kauči izvršio nezapamćeni masakr u tržnom centru. Pojedinci su na svojim nalozima pogrešno označili Koena kao izvršioca, a isto je učinio i Kanal 7 u jutarnjem programu #Sanrajz“ u nedelju ujutro, kao i na zvaničnoj veb stranici ove medijske kuće.

Pogrešno je javljeno da je napadač „40-godišnji Bendžamin Koen“, ali nijedna njegova slika nije objavljena. Kanal 7 se kasnije javno izvinio, navodeći da je u pitanju „ljudska greška“.

Koen je u sredu dao izjavu za sajt news.com.au, ističući da je angažovao advokata Patrika Džordža, koji se nedavno pridružio kancelariji advokata visokog profila Rebeke Džajls. Koenov otac Mark rekao je da je njegova porodica angažovala Patrika Džordža nakon što su „ljudi na internetu više puta spomenuli“ da bi trebalo da se obrate toj kanceariji.

Džajlsova je nedavno zastupala bivšeg reportera Kanala 7 Tejlora Ojerbaha u slučaju za klevetu Brusa Lermana, a zatim je Džordž preuzeo taj slučaj.

Upitan da li će takođe tražiti odštetu od bilo koga na internetu ko je pogrešno imenovao Bendžamina Koena kao počinioca, advokat Džordž je rekao da njegovi klijenti „u ovoj fazi pokreću postupak samo protiv Kanala 7“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here