pixabay.com

Uređenje BiH je takvo da svako od aktera može da blokira procese, međutim, blokade nam nisu potrebne u ovom trenutku, potreban je kompromis, poručio je danas šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler.

“Potrebne su nam u ovom trenutku odluke koje će biti donete u BiH imajući u vidu velike šanse koja se ukazala sa mogućnošću otvaranja pregovora za članstvo u EU za BiH. Mislim da smo jako blizu iznalaženja rešenja. Prošle sedmice Predsedništvo je usaglasilo otvaranje pregovora sa Fronteksom, onda smo već početkom ove sedmice imali i otvaranje pregovora”, rekao je Satler u izjavi za RTRS.

Satler se nada pozitivnom ishodu u Domu naroda sa usvajanjem zakona o sprečavanju pranja novca, odnosno pozitivne ishode po završetku rada Radnih grupa o dva druga zakona.

Ponovio je da određeni napredak svakako postoji, ali treba da svi budu svesni hitnosti rešavanja ovog pitanja i hitnosti donošenja odluka.

“U proteklom periodu imali smo značajne iskorake u oblasti bezbednosti, od uspostavljanja kontaktne tačke za Evropol, a sada i Fronteks, nadam se da će tako biti i u drugim oblastima”, naveo je Satler.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here