Kosovo Online
Dželjaj Svečlja

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja zatražio je od Srbije da preda šest osoba za koje tvrdi da su učestovale u okršaju sa policijom u Banjskoj i za koje kaže da se nalaze na lečenju u novopazarskoj bolnici, kako bi “odgovarale pred pravosudnim organima za terorističke akte”.

– U ovoj akciji nije povređen nijedan civil, a prema dosadašnjim informacijama, šest ranjenih terorista nalazi se na lečenju u novopazarskoj bolnici. Tražimo od Srbije da ih odmah preda kosovskim vlastima kako bi se suočili sa pravdom za svoja teroristička dela. Takođe, tražimo od Srbije da preda svakog člana ove grupe koji je uspeo da pobegne – rekao je Svečlja.

On tvrdi i da je plan Srbije bio da eskalira situaciju.

– Njihov plan da eskaliraju situaciju je propao. Najmanje tri osobe su ubijene, sve u uniformama i sa vojnom opremom, a uhapšene su još dve i četiri koje su bile u sporednoj ulozi u ovoj aktivnosti. Jedan od uhapšenih je povređen i ukazana mu je prva pomoć, i to u mitrovačkoj bolnici i Univerzitetskoj klinici – dodao je on.

Svečlja je istakao da je pronađena municija za nekoliko stotina napadača, prenosi Ekonomia onlajn, te da su tokom uviđaja pronađene i mape koje dokazuju da je napad planiran mesecima.

– Pronašli smo i dokumenta Milana Radoičića, ovo je i spisak naoružanja ili dozvola koje mu je dala Srbija. Forenzičari imaju originalni dokument, to dokazuje njegovu povezanost sa ovim slučajem – tvrdi Svečlja.

Generalni direktor kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da su ostale osobe osumnjičene za nedeljni napad u Banjskoj, koje nisu neutralisane ni uhapšene, uspele da odu peške iz prostora oko manastira Banjska, gde ih je boravilo oko 30.

4 COMMENTS

  1. Nekad su nam Austro-Ugari slali ultimatume sa zahtevom da vršljaju po Srbiji u istrazi ubistva Ferdinanda, a sada to čini NATO pakt preko alnabskih mikrofona…istorija se ipak ponavlja.

  2. Neznam dokle cemo jos da cekamo. Klin se klinom izbija. Na silu zapada, odgovoriti najbrutalnijom silom na KiM, i po cenu cele Srbije. I ovako nas nece biti nigde ako se povucemo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here