Šveđanki otpala, pa ponovo izrasla koža

0

19-godišnja Eva drži fotografiju na kojoj je u najgorem stadijumu bolesti

Posle nekoliko godina podvrgavanja brojnim tretmanima Evino lice se oporavilo i nema ni najmanjih znakova pređašnje bolesti, ali i dalje mora da koristi kapi za oči, a telo nikako ne sme da izlaže suncu. Švedski lekari tvrde da je nen oporavak ravan medicinskom čudu.

 

Evin pakao je počeo još kad je imala 15 godina. Zbog prehlade je popila lek paracetamol kako bi ublažila simptome groznice, no kombinacija virusa i tog leka je bila kobna. Kada se se sledećeg jutra probudila lice i telo su joj bili prekriveni plihovima i opektinama. Kao jedini način da joj pomognu, lekari su joj dali morfijum protiv bolova i umirujuće kreme kojim je mazala lice i telo, međutim ni to nije pomoglo.

 

Koža je počela da joj otpada s tela, a tokom narednih meseci izgubila je veliki deo kože lica. Čak su počele da joj opadaju i trepavice i nokti, kao i čitavi ramenovi kose.

 

"Bila sam u potpunom šoku. Osećala sam se kao u nekom horor filmu. Nisam mogla da verujem da mi se to događa. Paracetamol sam pila i ranije i nisam imala nikakve nus-pojave. Lekari nisu znali da mi objasne zbog čega je taj lek izazvao tako ekstremnu reakciju“, kazala je Uhlin, a prenosi Dejli Telegraf.

 

"Ova bolest je veoma retka i javlja se kod jedne od milion osoba. Takva reakcija se javlja usled kombinacije paracetamola i virusnih infekcija, a Eva je imala veliku sreću da se brzo i uspešno oporavi“ rekao je lekar Folke Sijvberg, koji je lečio mladu Šveđanku, dodajući kako 40 odsto ljudi koji obole od ove bolesti ne uspeju da prežive.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here