Svetska banka: 200 mil. $ za budžet Srbije

0

Logo Svetske banke

 

Osnovi preduslov za odobravanje kredita Svetske banke bio je uspešno okončanje pregovora o reviziji kreditnog "stend baj aranžmana" s MMF-om, rekao je Dinkić na svečanosti, na početku radova na izgradnji nove ambasade Alžira u Beogradu.

"Taj novac će dobro doći za popunjavanje budžetskog deficita, a planiramo u narednoj godini da dobijemo još jednu tranšu od 200 miliona dolara, tako da je ovo dobra vest za Srbiju", rekao je Dinkić.

Šef beogradske kancelarije Svetske banke Sajmon Grej rekao je danas novinarima u hotelu "Hajat" da se tih 200 miliona dolara odnosi na dva kredita, od kojih je jedan za podršku reformama javnog sektora, a drugi za poboljšanje poslovne klime u Srbiji.

"Tek smo počeli sa reformama, najvažnije je da se one nastave, kako bi obični ljudi u Srbiji imali koristi od toga", istakao je Grej.

Svetska banka odobriće Srbiji za budžetsku podršku ukupno oko 450 miliona, od čega je u maju ove godine odobreno oko 50 miliona dolara, danas još 200 miliona i sledeće godine još 200 miliona dolara.

U ovoj godini Svetska banka je odobrila poseban kredit od oko 388 miliona dolara za izgradnju Koridora 10 kroz Srbiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here