Tači: Ja sam odobrio akciju hapšenje džihadista

0

Odobio akciju hapšenja džihadista na Kosmetu: Hašim Tači
 

Govoreći za list Vol strit džurnal o broju građana Kosova koji su uključeni u borbe u tim zemljama pružajući podršku ISIL-u i Al Nusri, Tači je, kako prenosi program na albanskom radija Slobodna Evropa, rekao da se radi o "desetinama, a ne stotinama pojedinaca".

 

On je rekao da je "mali broj njih ohrabren kroz društvene medije". "Međutim neki su potpali pod uticaj nekih imama (hodža), koji su se nedavno vratili s Bliskog istoka", rekao je Tači i dodao da Kosovo blisko sarađuje sa SAD, EU i Turskom kako bi predupredili da građani Kosova putuju u Irak i Siriju.

 

Albanac iz Kačanika kolje po Siriji

 

Tači je ponovio da će Kosovo iskoristiti svu snagu kako bi sprečilo svakog pojedinca ili grupu da ugroze međuversku toleranciju. Policija Kosova je jutros u okviru opsežne operacije organizovane širom Kosova uhapsila 40 osoba osumnjičenih za učešće u borbama u Siriji i Iraku uz ISIL i Al Nusra, koje su proglašene terorističkim organizacijama.

 

Džihadista koljač: Radim isto što i OVK

 

"Tokom akcije je izvršen pretres 60 lokacija i uhapšeno je 40 osoba pod sumnjom da su izvršili krivična dala protiv ustavnog poretka i bezbednosti tzv. Republike Kosovo prema Krivičnom zakonu Kosova", saopštila je policija.

 

Prištinski mediji javljaju da je o toku ispitivanje uhapšenih pred nadležnim sudovima u Prištini, Mitrovici, Uroševcu, Prizrenu, Đakovici i Peči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here