”Tahiri nije htela da se rukuje sa mnom”

0

Bilo je mučno: Marko Đurić
 

Šef kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije Marko Đurić je, posle višesatnih pregovora u sedištu Evropske službe za spoljno delovanje, čiji je šef Ketrin Ešton, saopštio da će se dve delegacije ponoso sastati 22. jula, a da prištinska strana nije
prihvatila da se već nađu u ponedeljak.

 

Đurić je naglasio da dve delegacije nisu imale zajedničke razgovore, već su odvojeno svoja gledišta iznosile saradnicima visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

 

"Atmosfera je bila izuzetno mučna, a gospođa Tahiri je čak odbila da se rukuje sa mnom u hodniku", rekao je Đurić novinarima.

 

On je objasnio da Beograd smatra da izgradnju "Parka mira" na mostu u Severnoj Mitrovici treba nastaviti.

 

"Ponovo ćemo razgovarati 22. jula, a u međuvremenu očekujemo od svih da pokažu uzdržanost", naglasio je šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

 

Potpredsednica tzv. vlade u Prištini Tahiri je novinarima rekla da je dogovor izostao, a prištinska strana da je bila spremna da nastavi razgovore i preko vikenda.

 

Susret delegacija Beograda i Prištine je sazvala visoka predstavnica EU Ketrin Ešton u pokušaju da se nađe rešenje za spor oko izgradnje "Parka mira" i "Trga cara Lazara", kao i "Trga Adema Jašarija" i "Trga OVK", koje su u Bošnjačkoj mahali i prilazu naselju Suvi u vidu betonskih blokova postavili Albanci.

 

Maja Kocijančič, portparolka Eštonove, uoči susreta je saopštila da rešenje treba da se nađe u skladu s dogovorom Beograd-Priština o normalizaciji odnosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here