Teniski Bob Marli “počistio” Nadala

0

SENZACIJA: Dastin Braun
 

Turnir u Haleu nije toliko takmičarski bitan za vodeće svetske tenisere, koliko im služi kao priprema za vimbldonsku travu, ali svaki poraz sigurno boli. Tek nekoliko dana pošto je osvojio Rolan Garos, Španac Rafael Nadal doputovao je u Nemačku kao prvi nosilac turnira u Haleu (nagradni fond 809.600 evra), međutim, neće se dugo zadržavati u tom gradiću. Posle samo sat vremena poražen je u 2. kolu (u prvom je bio slobodan) od teniskog Boba Marlija, Dastina Brauna, Jamajčanina sa nemačkim pasošem – 6:4, 6:1. Braun je trenutno 85. na ATP rang listi, ovo mu je bio prvi duel sa aktuelnim svetskim brojem jedan, koji je sportski priznao:
– Izgubio sam zato što je moj rival igrao bolje od mene. Istovremeno, kao što sam već rekao, prelazak sa šljake na travu je težak, naročito kada ste umorni i nepotpuno spremni.
Sa druge strane, 29-godišnji Braun je zabeležio rezultat karijere.
– Imao sam lepih i pobeda ranije, ali je ovo prvi put da sam igrao sa prvim reketom sveta, kod kuće i to na travi, za mene najboljoj podlozi. Sve je stiglo zajedno, pogodio sam mnogo dobrih servisa, imao sam plan i – upalilo je!
Braunu je ovo tek drugi trijumf u duelima sa teniserima iz top 10. Prethodno je savladao Amerikanca Džona Iznera na turniru u Hjustonu, a u narednom meču sastaće se sa sunarodnikom, Filipom Kolšrajberom.

 

Marej i Conga
ispali u Kvinsu

Osmina finala turnira u Kvinsu (trava, nagradni fond 809.600 evra) donela je iznenađujuće eliminacije Endija Mareja (3. nosilac) i Žoa-Vilfreda Conge. Britanac se sastao sa Čehom Radekom Štepanekom i izgubio sa 7:6 (12:10), 6:2, dok je Australijanac Marinko Matošević, takođe, u dva seta savladao Francuza – 6:2, 6:4.
Za razliku od njih, sigurne prolaske u četvrtinu finala obezbedili su Tomaš Berdih, Felisijano Lopes, Kevin Anderson, Grigor Dimitrov i Stanislas Vavrinka, dok se Jarko Nijeminen predao Aleksu Dolgopolovu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here