Tereza Kesovija u bolnici zbog sepse

0

Fonet
Tereza u bolnici: Slaba sam i stalno plačem
 

– Slaba sam. Samo ležim. Previše sam nemoćna da bih čitala pa sate provodim gledajući u prazno. I plačem, drhtavim glasom kaže Tereza Kesovija koja se od srede nalazi u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti. Ona je primljena tamo nakon višednevne borbe s visokom temperaturom, piše Jutarnji.hr.

– Poslednja tri dana imala sam temperaturu. Preko dana manju, ali uveče bi rasla i do 39,7. To me činilo jako umornom, a dodatno me iscrpljivalo to što bih se uveče zbog groznice tresla, tihim glasom govori pevačica, koja je posle tri dana muke shvatila da više ne sme da odlaže odlazak doktoru. A nakon pregleda doktori su joj rekli da ponovo, baš kao i pre tri meseca, ima – sepsu.

– Bakterija se raširila po celom telu pa su me zadržali. Dobijam antibiotike, kroz plač govori Tereza, koja smatra da joj je imunološki sistem narušen zbog stalnog stresa.

– Kada sam u septembru završila u dubrovačkoj bolnici, mnogi su mi rekli: ‘Tere, smanji tempo’. Nisu razumeli da nemam problema s tempom, nego sa stresom. Emotivna sam. Sve što se dogodi primam k srcu. Naizgled sve sjajno podnosim, ali udarce života i sudbine (a kod mene ih je bilo na pretek), sakupljam duboko u sebi, i onda sve to ovako jednog dana izađe na površinu – priča strastvena Tereza koja je početkom septembra na Infektološkom odeljenju Opšte bolnice u Dubrovniku zbog sepse ležala nedelju dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here