Teroristi prete širenjem kuge

0

Prete da unište ceo svet: Pripadnik terorističke Islamske države

Uz sva zverstva pripadnika Islamske države (ISIL) o kojima svakodnevno stižu informacije s područja Iraka i Sirije, pojavila se i šokantna vest o novim apokaliptičnim planovima te najmoćnije terorističke organizacije na svetu koji uključuju napade biološkim oružjem.

Fatva
Novinari su na laptopu pronašli i tekst fatve koju je objavio ekstremni saudijski verski vođa Nasir al-Fahd. Fahd, koji je trenutno u saudijskom zatvoru, govori o oružju za masovno uništenje i njegovoj upotrebi.
"Ako muslimani nisu u stanju da pobede kafire (nevernike) na neki drugi način, tada je upotreba oružja za masovno uništenje dozvoljena, čak i ako to znači da će svi, zajedno sa svojim potomstvom, biti ubijeni i zbrisani s lica Zemlje", nedvosmislen je Fahd u svojoj fatvi.

Smrtonosne namere
Da su namere Islamske države smrtonosne, dokazuje dokument Muhameda S. na 19 stranica.
"Treba uzeti male granate s virusom i baciti ih na područja kao što su podzemna železnica, fudbalski stadioni ili mesta za zabavu. Najbolje bi bilo napad izvesti blizu uređaja za klimatizaciju, a može se koristiti i tokom samoubilačkog napada."
U jednom intervjuu novinar Harold Dornbos je sadržaj laptopa nazvao kolekcijom materijala za potpuno uništenje celog sveta.

Vojnici Sirijske oslobodilačke vojske (FSA), pobunjeničke grupe koja se bori i protiv Islamske države i protiv režima Bašara al-Asada, početkom ove godine došli su u posed laptopa, u kome se nalazi više desetina hiljada dokumenata čiji je sadržaj u najmanju ruku zabrinjavajući. Jedan od vođa FSA Abu Ali nedavno je novinarima dozvolio da sve s računara kopiraju na eksterni hard drajv. Posle pretraživanja sadržaja terorističkog laptopa koji nije bio zaštićen, novinari su zaključili da to nije tek uobičajen skup islamističke propagande i vodiča za teroriste. Došli su do određenih dokumenata koji upućuju na to da je vlasnik računara samog sebe pokušavao da usavrši u izradi biološkog oružja i da je pripremao napad kojim bi u potpunosti šokirao svet. Podaci s računara govore da se vlasnik zove Muhamed S. iz Tunisa i da je studirao hemiju i fiziku na dva univerziteta. U jednom dokumentu on obrazlaže način stvaranja biološkog oružja i metodu kojom bi bubonsku kugu uzetu iz zaraženih životinja mogao da iskoristi kao oružje protiv ljudi.
"Prednost bioloških oružja je mala cena, a pri tom mogu da uzrokuju ogromne ljudske žrtve", piše između ostalog u dokumentu.
Za sada nema dokaza da ISIL ima biološko oružje i koliko je daleko dospeo s planovima za njegovo korišćenje, ali činjenica da je Muhamed S. u svojim dokumentima iznosio prilično konkretne planove je sama po sebi dovoljna da se potencijalne mete ISIL itekako zabrinu.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here