Tesno i nebo i sala

0

Ali, "gde čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna" – svi su se lepo družili i zabavili, a i pogostili. Trpeza se "nije videla" od mesa do kolača, a sve je to bilo besplatno!

 

Organizatori su, naime, celu zabavu finansirali od naplaćenih ulaznica i sponzorskih priloga.

 

Na zabavi su se okupili golubari iz raznih krajeva Švajcarske – Roršaha, St. Galena, Bazela, Lucerna, Ciriha, a bilo je i onih koji su došli i iz Holandije, Francuske, Nemačke, Austrije, Slovenije, kao i iz matice – Srbije.

 

Raduje i ohrabruje prisustvo veliki broj mladih od kojih će mnogi, veruje se, naslediti ljubav svojih roditelja prema golubovima.

Golubari

U Upravi golubarskog udruženja su predsednik Rade Katić, potpredsednik Ljubodrag Stojadinović, sekretar Slaviša Paunović i predsednik Takmičarske komisije Goran Vulović. Među najboljim golubarima su Slaviša Paunović, Goran Vulović, Rade Katić, Hani Imet, Ljubodrag Stojadinović, Dragan Stefanović…

Goste je u ime domaćina pozdravio predsednik Rade Katić, zahvalivši se posebno glavnim sponzorima Andreju i Olgi Kuhar, Slovencima rodom iz Ljubljane.

– Zvanični naziv našeg udruženja je "Srpski klub srpskih visokoletača u Švajcarskoj", osnovani smo 1988. godine i sada imamo oko 50 članova. Svi naši golubovi su poreklom iz Srbije, a svake godine organizujemo četiri takmičenja – dva puta seniori i dva puta juniori, a tu se misli na starost golubova, a ne njihovih vlasnika – objašnjava kroz smeh Rade Katić, koristeći priliku da pozove sve naše golubare iz Zapadne Evrope da se upoznaju i druže.

 

Rekorderi

Pehar i priznanje najboljem golubaru za prošlu godinu uručen je Haniju Imetu, rodom iz Struge (Makedonija). Njegovi golubovi su na prošlogodišnjem takmičenju najduže leteli, u proseku su u vazduhu bili šest sati.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here