Pexels

Postoje namirnice koje vam mogu podići energiju bolje i od kofeina. One spadaju u grupu ugljenih hidrata, a bogate su i vlaknima, pa ih naš digestivni trakt sporije vari, osiguravajući nam dovoljnu količinu energije u telu. Ove četiri vrste namirnica će vam pomoći da održite energiju tokom dana.

Kokice

Kokice imaju malo kalorija, masti, šećera i natrijuma. Dobar su antioksidans i mogu zadovoljiti potrebu za energijom. Kokice su namirnica koju većina ljudi voli, a konzumiraju se samostalno ili u kombinaciji sa orašastim plodovima.

Kikiriki puter

Ukoliko vam nedostaje energije kikiriki puter je idealna namirnica za vas. Kikiriki puter dobar je izvor proteina i vlakana. Ne menja nivo šećera u krvi i savršen je za mršavljenje. Konzumirajte dve kašike, dva puta nedeljno i smanjiće vam se kilaža.

Banane

Banane su bogate kalijumom, pa pomažu u održavanju potrebne energije za organizam. Ako se i u vašem planu ishrane nalazi ovo ukusno i zdravo voće, obogatili ste svoj jelovnik namirnicom koja sadrži mnogo hranjivih stvari potrebnih za normalno funkcioniranje organizma. Osim što pozitivno utiče na zdravlje, banana vam može poslužiti kao gorivo za trening ili izvor energije za obavljanje svakodnevnih obaveza.

Batat

Batat ili slatki krompir konzumira se širom sveta. Bogat je vlaknima i vitaminom A i C, magnezijumom i gvožđem, ali i kalijumom. Iako je batat slatkog ukusa, ne sadrži dodatni šećer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here