Toni Festival na Akademiji

0

Toni festival predstaviće beogradskoj publici bendove Black Tequila iz Drezdena i Cluzzter iz Kotbusa, kao i Straight Mickey & The Boyz iz Beograda.

 

Dan nemačke kulture na Akademiji dopuniće i DJ Rastefani, koji će puštati muziku pre i posle koncerta.

 

Toni Festival prvi put je održan u Nemačkoj 2005. godine na inicijativu mladih grupa, a od tada je stekao ogromnu popularnost i krenuo put inostranstva.

 

Do sada je obišao Nemačku, Poljsku i Makedoniju, a gostovanje u Srbiju podržala je SPI fondacija (Institute for Social Pedagogy).

 

Grupa Black Tequila svoj zvuk gradi na temeljima pank-roka, nu metala i emo(kor)-a obogaćujući ga električnom violinom i sintisajzerom. Najveći dosadašnji uspeh postigla je muzikom za savremeno pozorišno izvođenje Geteovog dela "Jadi mladog Vertera". U Nemačkoj je bend već osvojio nekoliko muzičkih nagrada.

 

Fan-pank-rok trio iz Kotbusa – Cluzzter – prepoznatljiv je najviše po tekstovima koji su obojeni ironičnim nijansama. Njihov muzički izraz predstavlja kombinaciju različitih žanrova akcentujući energične ska i hardkor elemente.

 

Beogradski sastav Straight Mickey & Boyz svira "štrokrok" – jedinstven i eksplozivan rok zvuk, začinjen bluz, post pank, fank, pa i hip-hop uticajima.

 

DJ Rastefani će tokom večeri vešto selektiranim spektrom nemačkog roka, regea, indi zvuka i panka, "voziti" publiku od aktuelnih pa sve do hitova koji su obeležili 80-te i 70-te godine i biti zadužen za "podgrevanje" atmosfere.

 

Prvih 100 gostiju dobiće besplatan primerak Toni-CDa “Lauter”, sa pesmama Black Tequile, Cluzztera i drugih muzičkih skupina iz Nemačke, Kameruna, Poljske…

 

Cena ulaznice je 300 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here