Torbe izmamile dečje osmehe

0

Pokloni ispred udruženja porodica sa četvoro i više dece
 

Iz udruženja u Lincu stigle su za đake torbe pune školskog pribora koje su skupljene prethodna dva meseca. Mirjana Jotanović, jedna od idejnih tvoraca akcije, lično je predala poklone vidno srećnim školarcima iz Udruženja porodica sa četvoro i više dece. To je itekako velika pomoć za te porodice jer nisu u finansijskoj situaciji da same kupe sav neophodan pribor kako bi njihovi naslednici neometano pratili nastavu.
 

Obradovala se poklonu

– Posle pomoći za vreme poplava organizovali smo akciju prikupljanja đačkih torbi i školskog pribora. Odazvale su se škole u Austriji, uključujući i školarce iz Beča. Poklanjane su najviše torbe, koje nisu bile prazne. Deca su poslala školski pribor vršnjacima, a bilo je u njima i drugih lepih poklona. Osmesi na licima dece kojima su uručene torbe najbolja su potvrda uspeha ove akcije – prenela nam je Mirjana Jotanović.

Ovaj potez je pokazao da višečlane porodice nisu zaboravljene i da je humanost još jednom pobedila nevolje.

– Nije bilo lako odlučiti se kome ćemo uručiti torbe i pribor. U udruženju imamo 500 porodica sa četvoro i više dece. Ipak, 65 je dobilo poklone i oni dolaze iz porodica koje imaju po nekoliko đaka. Posebnu zahvalnost dugujemo našim prijateljima iz Linca koji su i ovaj put pokazali veliku humanost – istakao je Jovan Radovanović, predsednik Udruženja porodica sa četvoro i više dece.

 

Danas prvo okupljanje

U klubu "Nikola Tesla" uveliko se pripremaju za rad posle godišnjih odmora. Da bi što spremnije dočekali tradicionalnu manifestaciju koja se 20. septembra održava u sali nove gradske Skupštine (Neue Rathaus), već su utvrđeni termini sastanka.

Predviđeno je da se danas od 17 sati u prostorijama kluba okupe roditelji i najmlađi članovi, petlići. Od 18.00 sati na programu je B grupa koju čine roditelji i mlađi folkloraši. U nedelju od 18.00 sastanak će imati A grupa odnosno omladinci.

Ujedno svi zainteresovani, koji bi voleli da učestvuju i budu članovi kluba, mogu doći na bilo koji od tri navedena sastanaka i informisati se o načinu rada kulturnih sekcija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here